Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli pe care le faci pe LinkedIn

Tags: linkedin, greseli, retea de socializare, retea profesionala, job

Prin ce se deosebesc cei care se descurca excelent pe retelele de socializare de amatori? Primii tind sa evite anumite greseli. Multi stiu sa-si creeze un profil marketabil, sa-si gaseasca grupurile potrivite in care sa activeze si cum sa aleaga cea mai buna poza de profil. Dar exista inca multi care gresesc la alte capitole.
1. Oferi numai ca sa primesti.
Conecteaza-te cu lumea pe LinkedIn si poti scrie o recomandare care apare pe profilul lor. Grozav, numai daca nu faci asta pentru a primi recomandari si din partea lor. Atunci gestul tau este de prost gust.

Exemplu: tu esti instalator si te chem la trei dimineata, fiindca mi s-a spart o teava. Ai venit, ai reparat-o, apoi eu iti recunoscatoare si iti scriu o frumoasa recomandare. Te rog insa sa-mi intorci favorul. Problema este ca nu stii cine sunt eu din punct de vedere profesional.

Cum ma poti recomanda? Nu poti. Si nici nu ar trebui sa te rog sa o faci.

2. Nu oferi nimic.
Socializarea este benefica doar daca se bazeaza pe gestul de a darui, nu si pe cel de a primi. Nu in special pe a primi. E usor sa oferi endorsement cuiva: te duci pe profilul lui, dai clic la cateva casute, gata.

Daca faci asta, vei reusi pe oameni sa-i faci si sa se simta bine in legatura cu propria persoana si ai facut si o fapta buna, nu numai socializare de calitate.

3. Astepti pana cand ai neaparata nevoie de ceva.
Amani crearea unor relatii puternice pana cand ai nevoie de ceva, clienti, angajati, o slujba sau o retea mai buna. Iti vei da seama ca ai asteptat prea mult. Construieste mai intai. Mai tarziu va fi intotdeauna tarziu.

4. Uiti unde esti.
Majoritatea oamenilor folosesc LinkedIn ca pe o platforma profesionala. Asa ca, atunci cand vrei sa lasi comentarii, sa partajezi materiale etc., puneti libertatea de exprimare fara ghilimele in sertar. Nu stii niciodata cand un potential angajator, angajat, client sau oricine altcineva poate sa observe.

Siguranta, cand vine vorba de partea profesionala, inseamna sa nu-ti para niciodata rau de ce ai facut.

5. Nu partajezi nimic.
Cel mai simplu mod de a-ti actualiza si personaliza profilul este sa partajezi continut. Poti posta articole, filmulete in sectiunea Activity stream, pentru a-i lasa pe ceilalti sa vada ce faci si ce te intereseaza. Este ca un jurnal din care lumea afla lucuri despre tine.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016