Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfantul Valentin ne avertizeaza: Prea mult Facebook iti poate strica relatia cu partenerul

Tags: relatie, destramarea relatiei, studiu, facebook, social media

Trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a-i declara lumii intregi iubirea pentru Valentina ta. Si asta pentru ca trei studii separate efectuate de Universitatea din Kansas si citate de Huffington Post, au evidentiat faptul ca relatiile amoroase in care unul dintre parteneri isi anunta cu surle si trambite sentimentele pe Facebook tind sa se destrame.
Una din problemele care apar, daca esti partenerul „tacut”, este ca incepi sa te simti „mai putin special, deloc unic”, conchide Juwon Lee doctorant la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Kansas. De multe ori ii spui partenerului detalii intime legate de tine si apoi, brusc, il vezi pe acesta destainuindu-se lumii.

Cercetatorii au creat pagini de Facebook false ca parte a studiilor, acestea incluzand niveluri variate de intimitate ale sentimentelor impartasite, si i-au rugat pe participanti sa spuna cum s-ar simti daca ceea ce citesc ar fi fost scris de partenerul lor.

Cand a venit vorba despre afisarea unor sentimente private, cercetatorii au descoperit ca se pierde intimitatea cuplului. "Intr-o relatie trebuie sa se porneasca de la presupunerea ca tu si partenerul aveti dreptul la informatii numai ale voastre", a spus Lee.
Intr-un alt studiu online, aplicat in cazul a 1.000 de respondenti, 32% dintre acestia au declarat ca, de-a lungul timpului, au postat ceva ce nu ar fi trebuit sa o faca. Unii chiar au recunoscut ca, in urma intamplarii, li s-a destramat casnicia/relatia. Peste jumatate dintre respondentii cu varste sub 25 de ani au spus ca, dupa ce au facut anumite postari, s-au intrebat daca e bine sau nu.
 
Decizia privind „administrarea” relatiilor personale pe platforme publice cum este Facebook este una din marile provocari ale timpurilor moderne. Daca unul dintre prietenii de pe Facebook devine ceva mai mult decat un simplu prieten, navigarea spatiului social media in calitate de cuplu este o provocare. Cand iti actualizezi statusul? Trebuie sa le ceri prietenia tuturor prietenilor prietenului tau? (Sugestie: NU) Si cat de des trebuie sa comentezi la postarile lui?
 
O alta problema pe care o ridica social media este ca acestea pot impiedica aparitia dragostei cu totul. Vorbim de un fel de contraceptiv amoros, caci oamenii sunt incurajati sa puna telefonul deoparte, mai ales daca sunt mai stangaci in societate. 

O alta chestiune este aceea a suprapunerii imaginii publice si a brand-ului personal cu relatia reala: riscul major cand ne intelegem gresit prioritatile si partajam prea mult pe Facebook.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016