Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Cresterea angajamentului fata de brand folosind social media

Tags: canale social media, crestere angajament, facebook, branduri

Canalele social media sunt locul in care brandurile pot interactiona nestingherit cu consumatorii. Cum pot acestea insa sa se conecteze cu adevarat la nevoile clientilor si sa starneasca interesul acestora, astfel incat acestia sa revina iar si iar? Iata cateva sfaturi pretioase de social media marketing pentru cresterea angajamentului fata de brand pe retelele de socializare.
1. Efectuati mai intai modificarile care va sunt la indemana – Atunci cand incercati sa va imbunatatiti strategia de marketing pe canalele social media, ar fi bine sa incepeti cu modificarile care pot fi realizate imediat, fara batai de cap. Asadar, puteti incepe prin a raspunde imediat la intrebarile si comentariile utilizatorilor, postarea regulata de continut nou, realizarea de concursuri si chestionare, dar si schimbarea URL-ului Facebook intr-unul usor de memorat.
 
2. Postati continut inclusiv in orele din afara programului de lucru – Studiile indica faptul ca brandurile importante care posteaza continut pe Facebook in afara programului normal de lucru au cu 20% mai multi utilizatori decat brandurile care posteaza doar in timpul programului. Utilizatorii social media sunt mai activi in orele de varf, adica inainte sa plece la munca, dupa ce termina lucrul si inainte de culcare. Daca postati continut exclusiv in timpul programului de lucru, exista sansa sa pierdeti multe oportunitati importante de interactionare cu clientii.
 
3. Postarile trebuie sa fie scurte si la obiect – Postarile care au pana in 80 de caractere genereaza un angajament mai mare din partea utilizatorilor. Evitati postarile lungi si inutile, mai bine ar fi sa va intrebati cititorii ceva la sfarsitul fiecarui post, cum ar fi “Ce parere aveti despre produsul respectiv?” Nu adresati intrebari la inceputul sau la mijlocul postului, deoarece riscati ca utilizatorii sa nu le vada.
 
4. Nu mai incercati sa vindeti produse - Multe branduri nu inteleg ca Facebook-ul este destinat interactiunii cu consumatorii, nu este locul in care incerci sa vinzi produse, nici website-ul companiei. Daca toate postarile sunt orientate catre vanzarea de produse, nu veti avea parte de multe comentarii sau like-uri din partea utilizatorilor. Pentru sporirea eficientei pe Facebook, incercati sa adaugati din cand in cand poze amuzante sau stiri din alte domenii.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016