Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 modalitati prin care pasiunea iti poate distruge afacerea

Tags: sfaturi antreprenori, deschidere afacere, estimarea costurilor, cercetari de piata, proces de productie, afaceri din pasiune

Multe afaceri exceptionale pornesc din mici pasiuni, dezvoltate inca din copilarie sau pur si simplu dintr-un moment de nebunie, dintr-o conversatie cu prietenul cel mai bun, de pe urma caruia nu te gandeai ca vei avea vreodata de castigat.
Asta nu este o regula, si nu intotdeauna lucrurile pe care le iubesti si pe care iti doresti sa le auzi zilnic, au capacitatea de a se transforma intr-o sursa de venit. Cu toate astea, atunci cand iti doresti cu adevarat sa pui pe picioare o afacere la care visezi de mult timp, indiferent de ceea ce vor spune cei din jur, tu vei auzi doar ceea ce iti doresti sa auzi si vei crede doar ceea ce iti doresti sa se intample.

Iata trei greseli pe care le fac cei care isi deschid afaceri din pasiune pentru un domeniu:

1. Esecul in realizarea cercetarilor de piata

Vrei sa lansezi o afacere despre care esti mai mnult decat incantat si despre care ai vorbit toata viata. Primul instinct al antreprenorilor la inceput de drum este sa ceara parerea familiei si a prietenilor apropiati si nu este nicio surpriza faptul ca acestia te vor sustine, te vor impinge de la spate si iti vor spune ca este cel mai minunat lucru pe care il poti face. Asta nu inseamna ca trebuie sa ii si asculti si in niciun caz ca au neaparat dreptate. In cele mai multe cazuri, sunt simple incurajari, facute cu scopul de a nu te simti prost, de aceea, este mai important sa vorbesti cu specialisti din domeniu, analisti ai pietei si sa verifici procentul vanzarilor din industria din care vrei sa faci parte. Este recomandat sa ai propriul consultant financiar, care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii in astfel de situatii. De asemenea, daca te hotarasti sa mergi mai departe, este necesar sa ai un plan bine pus la punct care sa ajute la dezvoltarea ideii tale de afacere.

2. Estimarea gresita a costurilor

Indiferent ca ai strans in ultima vreme mai multi bani pe care sa ii investesti in noul tau business, ca ai facut un credit bancar sau ca ai apelat la diversi investitori, atunci cand incepi o afacere din pasiune, ai tendinta de a chletui un buget foarte mare, pentru a te asigura ca va iesi totul asa cum iti doresti. Asta este cea mai comuna greseala a antreprenorilor la inceput, care isi cheltuiesc fondurile inca de la inceput, pentru constructia cladirii, achizitia echipamentelor si alte aspecte, extrem de importante. O afacere poate incepe si intr-o  cladire mai veche sau cu echipamente mai putin performante, pe care le poti inlocui dupa ce incepi sa obtii profit. Altfel, nu vei avea resursele necesare pentru a-ti plati angajatii, furnizorii si alte servicii de care vei avea nevoie pentru desfasurarea activitatii.

3. Lipsa de sprijin

Ok, ai terminat cu planurile pentru noua ta afacere, cu estimarea costurilor si cu pregatirea procesului de productie. Acum te poti numi antreprenor. Este asta ceea ce iti doresti? In majoritatea cazurilor, oamenii de afaceri aflati la inceputul carierei au tendinta de a petrece foarte mult timp la birou, mai ales ca au investit atat de mult in asta, trebuie sa merite efortul si foarte putin timp acasa, ceea ce ar putea aduce dificultati in viata de cuplu. Asta inseamna mai putin sprijin din partea familiei, mai putin timp petrecut cu pritenii, mai mult timp petrecut singur in birou, cu un morman de acte de semnat. Trebuie sa te gandesti foarte bine daca asta este ceea ce iti doresti, inainte de a face acest pas important, de a investi atat de multi bani si de a risca sa provoci tensiuni in familie.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016