Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care nu le stii despre negocierea salariului

Tags: negocierea salariului, marire de salariu, argumente solide, proces de negociere

Intentionezi sa mergi in biroul sefului si sa ii propui sa iti mareasca salariul? Probabil ca stii deja ca trebuie sa te pregatesti corespunzator pentru aceasta negociere
Nu stii cum sa iti formulezi discursul, cum sa te adresezi sau cum sa incepi discutia despre bani? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta:
 
1. In primul rand trebuie sa intrebi
 
A negocia inseamna a conversa. Pentru ca managerul tau probabil este fericit cu lucrurile asa cum sunt, nu el va incepe aceasta discutie, ci tu. Daca vei spune lucrurilor pe nume si vei trece direct la subiectul care te intereseaza vei scuti timpul sefului tau si te poti alege cu un salariu mai mare.
 
2. Daca nu intrebi dai cu piciorul banilor pe care ii meriti
 
De cele mai multe ori oamenii nici macar nu stiu cat de mult au de pierdut atunci cand nu acorda atentia necesara sau nu solicita ceea ce merita, respectiv pentru ce muncesc. Oricat de mica ar fi suma cu care ar putea creste salariul tau in urma unei negocieri, daca o vei pune deoparte lunar vei strange cativa bani pana la sfarsitul anului pe care i-ai fi pierdut daca nu negociai cu managerul.
 
3. Nu trebuie sa cauti o gramada de argumente
 
Daca seful tau este de acord sa iti ofere o marire de salariu, unul-doua argumente puternice vor fi de ajuns. Degeaba cauti 20 de argumente atunci cand te pregatesti pentru negociere, va fi doar o pierdere de timp si chiar de bani.
 
4. Procesul in sine este de multe ori negociabil
 
Multi dintre angajati nu realizeaza ca de fapt petru a obtine sansa de a negocia, trebuie sa negocieze. Trebuie sa inveti sa iti dai seama atunci cand angajatorii amana acest proces de negociere. Probabil ti s-a intamplat macar o data ca seful tau sa te amane pentru cateva saptamani sau poate chiar luni atunci cand i-ai propus o discutie despre salariu. In acel moment trebuie sa iti dai seama cum sa il convingi stabileasca termenul intalnirii voastre cat mai curand.  

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016