Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri care te pot diferentia de ceilalti candidati la urmatorul interviu

Tags: standarde inalte, putere de convingere, prima impresie, interviu de angajare

Prima impresie conteaza mai mult decat iti imaginezi. Acest aspect este cel mai important al oricarui interviu pe care il acorzi angajatorilor, iar atunci cand le place de cineva din prima clipa este foarte greu sa ii faci sa se razgandeasca.
 Incearca sa iti pui la punct toate amanuntele pentru urmatorul interviu: incepe cu felul in care esti imbracat si aranjat si incheie cu discursul pe care il vei adopta. Aceasta este structura dupa care cel din fata ta te va "judeca". Atat felul in care ii strangi mana, limbajul trupului cat si felul in care arati conteaza. De fapt, pana si vremea de afara conteaza.

Daca iti sta in putinta sa alegi, programeaza interviul cat mai de dimineata posibil. Oamenii sunt mult mai activi si optimisti dimineata si este foarte posibil sa raspunda afirmativ la toate intrebarile care li se adreseaza.

Daca reusesti sa il faci pe cel care iti ia intreviul sa iti spuna de ce te vor pentru compania lor este o buna metoda de convingere.

Concentreaza-te pe urmatoarele tehnici pentru a putea deveni mai carismatic:

1. Foloseste metafore si anecdote

Astfel vei putea demonstra fatul ca ai o cultura generala destul de vasta si ca apreciezi literatura de valoare. Li vei putea atrage atentia, deoarece nu vei avea un discurs plictisitor ca toti ceilalti.

2. Demonstreaza ca ai putere de convingere

Incearca sa ii convingi sa te aleaga pe tine pentru ca astfel angajatorii isi vor putea da seama daca vei face fata atunci cand va trebui sa convingi anumite persoane sa iti devina clienti.

3. Impartaseste-ti sentimentele, dar nu exagera

Explica-le celor pe care ii ai in fata ce anume iti place la jobul pe care ei il ofera si de ce ai vrea sa fii angajatul lor, insa nu exagera si nu face o drama in cazul in care acestia iti spun ca nu te-au ales pe tine.

4. Stabileste-ti asteptari inalte

Nu te multumi cu putin. Atunci cand iti doresti ceva trebuie sa fie la standarde inalte. Fii optimist in ceea ce te priveste.

5. Foloseste contraste retorice si intrebari retorice, precum si tactici nonverbale asa cum sunt gesturile, expresia faciala dar si tonul vocii care sa fie unul animat.

Uneori limbajul trupului si tonul vocii sunt mult mai importante decat felul in care esti imbracat la un interviu. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca poti sa te imbraci oricum. Adopta o tinuta eleganta si incearca sa folosesti un limbaj cat mai formal si incearca sa nu fii foarte stresat.

Oamenii care nu au un loc de munca sunt mai fericiti decat cei care au un job care nu le place. Decat sa te straduiesti din rasputeri sa faci impresie buna unor angajatori doar pentru a-ti demonstra ca poti primi acea slujba, mai bine asteapta pana va aparea un interviu pentru o slujba care iti place in mod deosebit si esti sigur ca iti va face placere sa te trezesti in fiecare dimineata pentru a te duce la serviciu.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016