Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode de dezvoltare personala si autocunoastere

Tags: dezvoltare personala, autocunoastere, cariera, imbunatatirea vietii, indeplinirea obiectivelor, plan de viitor, creativitate, motivatie

Indiferent de nivelul atins in cariera, intotdeauna exista loc de imbunatatiri. In loc sa ne concentram asupra obstacolelor din calea noastra, ar trebui sa dezvoltam noi strategii de dezvoltare personala. Exista numeroase activitati care ne pot ajuta in indeplinirea obiectivelor si dezvoltarea unui plan de viitor, pentru o viata mai buna.
Urmatoarele idei merita a fi incercate:
 
Participarea la cursuri de comunicare
 
Nu ne pricepem toti sa vorbim in public. De fapt, aceasta este marea frica a multor oameni. Chiar daca nu trebuie neaparat sa vorbim in public, in fata unei audiente largi, ne putem imbunatati abilitatile de comunicare in mod constant, prin exercitiu. Cursurile de comunicare si de oratorie ne pot ajuta sa ne imbunatatim relatiile profesionale si personale.

Atat limbajul verbal, cat si cel nonverbal, joaca un rol esential in procesul comunicarii. Comunicarea eficienta creste increderea si stima de sine. Nu ne va mai fi teama ca nu vom face o impresie buna si vom deveni mai confortabili in propria piele. Dezvoltarea capacitatilor de comunicare este cu atat mai importanta astazi, in era digitala, cand totul se petrece online, iar relatiile umane autentice tind sa fie neglijate.
 
Citirea de carti motivationale
 
Cartile motivationale sunt o sursa buna de inspiratie si joaca un rol puternic in dezvoltarea capacitatilor de interrelationare, dar si in cunoasterea de sine. Acestea te pot ajuta sa te apropii tot mai mult de atingerea obiectivelor si te invata sa gandesti pozitiv, eliminand treptat treptat negativismul. Printre autorii de succes in acest domeniu se numar Dale Carnegie, Stephen Covey, James Allen, M. Scott Peck, Richard Bach, Louise Hay sau Jack Canfield.
 
Descoperirea creativitatii si dezvoltarea imaginatiei
 
Fiecare persoana are o latura creativa, totul este sa o si descopere. Descoperirea laturii creative te ajuta sa iti intelegi mai bine emotiile, sa intelegi mai bine lumea inconjuratoare si sa gandesti in mod independent. Pentru a-ti putea dezvolta aceasta latura, trebuie sa parcurgi mai multi pasi: sa inveti sa te iubesti pe tine insuti, sa iti intelegi vocea critica interioara si sa nu te mai lasi doborat de negativism, dar si sa incerci sa te exprimi intr-un mod cat mai creativ in orice situatie. 
Daca vrei cu adevarat sa-ti dezvolti creativitatea, ai o multime de optiuni: participarea la cursuri de arte plastice, actorie, dans, jurnalism, pictura, etc. Trebuie sa gasesti activitatile care te pasioneaza, iar pentru a le descoperi, va trebui sa incerci cat mai multe lucruri noi.
 
Efectuarea de exercitii fizice
 
Exercitiile fizice iti aduc nenumarate beneficii: iti imbunatatesc increderea de sine, te ajuta sa iti pastrezi sanatatea, sa dormi mai bin si sa te eliberezi de stres. Printre activitatile ce merita mentionate se numara pilates, alergatul, inotul, yoga sau dansurile.
 
Activitati de voluntariat si organizatii non-profit
 
Nu doar ca ii vei ajuta pe altii, dar te vei simti chiar tu mai eficient si mai responsabil. Vei ajunge sa privesti lumea cu alti ochi si sa apreciezi mai mult tot ce ai deja. Este util de asemenea sa te alaturi unor cauze in care crezi, pentru a cunoaste oameni noi si a a-ti extinde cercul de cunoscuti.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.4 din 5 - 20 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Elena 22-Iul-2020 17:29:03
Am nevoie de ajutorul vostru

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016