Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi simpli spre o gandire pozitiva

Tags: atitudine pozitiva, fericire, optimism, perspectiva, gandire pozitiva

Ai vreun prieten sau un coleg care se plange tot timpul? Atunci stii deja cum te vei simti dupa o conversatie cu acesta: obosit, plictisit si satul de viata. Dar cunosti persoane care sunt mereu pozitive si fericite? Dupa ce vorbesti cu ele, te vei simti complet diferit: entuziast, fericit si energic.
Daca te concentrezi asupra aspectelor pozitive din viata ta, in loc sa dramatizezi aspectele negative, vei descoperi ca starea ta de spirit se va imbunatati considerabil si, in mod miraculos, ti se vor intampla lucruri bune. Iata cinci moduri prin care sa alegi sa vezi partea pozitiva a lucrurilor, in fiecare zi:
 
1. Recunoaste ca poti alege cum raspunzi la tot ce ti se intampla
Atunci cand ti se intampla ceva rau sau ceva bun, tu decizi cum vei reactiona. Chiar daca ti se pare greu de crezut, gandeste-te cum ar reactiona alti oameni daca s-ar confrunta cu aceeasi situatie.
 
2. Incepe ziua cu zambetul pe buze
Fa ceea ce iti place imediat dupa ce te trezesti. Daca astepti sa faci ceva cu nerabdare imediat ce te trezesti, vei incepe ziua cu zambetul pe buze. Si nu te opri aici: incheie ziua in acelasi ton, facand ceva ce iti place.
 
3. Ai grija ce limbaj folosesti
Ce fel de limbaj folosesti cand discuti cu prietenii, colegii sau familia? Daca obisnuiesti sa folosesti un limbaj negativ, vei gandi in mod negativ. Daca esti mai plangacios din fire, incearca sa vezi partea pozitiva a lucrurilor, in loc sa te concentrezi asupra elementelor negative.
 
4. Schimba-ti perspectiva asupra evenimentelor
Aceasta tehnica este extrem de populara: transformarea unui eveniment negativ intr-unul pozitiv prin puterea mintii. In loc sa gandesti in termeni negativi: „Sunt foarte ocupat si am ramas fara lapte. Trebuie sa merg sa cumpar”, schimba-ti perspectiva: „Voi face o scurta plimbare pana la magazin, voi cumpara laptele de care am nevoie si cu ocazia asta voi lua si o scurta pauza de la munca.” Orice situatie negativa poate fi privita dintr-o perspectiva pozitiva.
 
5. Noteaza-ti cel putin trei lucruri bune care ti s-au intamplat
Poti tine un jurnal in care sa iti notezi lucrurile bune care ti s-au intamplat. Acesta te va ajuta sa te simti mai bine in clipele de deznadejde si sa iei actiunile necesare pentru a-ti imbunati viata. Nu trebuie sa scrii liste sofisticate, ci noteaza-ti pe scurt cateva lucruri bune pentru care esti recunoscator.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016