Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 lucruri pe care trebuie sa le stie oricine

Tags: dezvoltare personala, viata, relatii sanatoase, lucruri importante

Exista lucruri in viata pe care nu ni le spune nimeni, sau chiar daca ni le spune cineva, avem tendinta sa nu le credem. Trebuie sa le experimentam noi insine pentru a ne convinge. Urmatoarele noua lucruri sunt descoperiri aparent evidente, pe care insa multi le neglijeaza sau le uita.
1. Cea mai importanta calatorie in viata este sa ii intalnesti pe ceilalti la jumatate de drum
Vei obtine mult mai multe in viata daca vei lucra cu oamenii, in loc sa lucrezi impotriva lor. Sa acorzi cuiva sprijin si sa ii arati ca ideile sale conteaza poate avea un efect pozitiv impresionant asupra amandurora. Tot asa, daca vrei sa fii inteles, trebuie mai intai sa incerci sa il intelegi tu pe celalalt.
 
2. Nu stii niciodata cat de mult sufera cei din jurul tau
Poti lucra sau locui cu cineva care sufera profund, fara ca macar sa stii. Nu ucide niciodata speranta cuiva, deoarece este posibil ca speranta sa fie singurul lucru de care acesta se mai agata. Nu uita: cuvintele lasa rani adanci.
 
3. Relatiile nu creeaza fericirea, ci o reflecta
Fericirea vine din interior. Relatiile au pur si simplu scopul de a reflecta aceasta fericire.
 
4. Sinceritatea inseamna sa oferi fara sa te astepti sa primesti ceva in schimb
Adevaratul caracter se reflecta in ceea ce faci atunci cand stii ca nu vei primi nimic in schimb. Prietenia adevarata inseamna sa oferi tot ce ai atunci cand celalalt se afla intr-o pozitie vulnerabila si nu iti poate oferi nimic in schimb. Dupa ce treci de anumite perioade dificile din viata, uita-te in jur. Prietenii adevarati sunt cei care ti-au ramas alaturi.
 
5. Ceea ce spun ceilalti se bazeaza deseori pe parerea lor despre sine
Daca cineva iti vorbeste pe un ton rastit sau artagos, iar tu continui sa ii vorbesti respectuos si calm, tu esti cel puternic. Acest lucru il poti face doar dupa ce iti dai seama ca oamenii reactioneaza la propriil lor ganduri si sentimente, iar comportamentul lor nu are, de cele mai multe ori, nicio legatura cu tine.
 
6. Unele relatii nu sunt facute sa dureze o vesnicie
Unii oameni vor disparea din viata ta, iar acest lucru nu este intotdeauna o tragedie. Unii oameni te ajuta sa evoluezi sau sa inveti ceva important. Pretuieste momentele, insa nu ramane blocat in trecut.
 
7. Oamenii exprima mai multe prin limbajul nonverbal decat prin cel verbal
Acorda o atentie deosebita gesturilor si expresiilor faciale ale celor din jurul tau. Daca nu poti intelege tacerea cuiva, ii vei intelege cu greu cuvintele.
 
8. Faptele conteaza
Faptele tale vorbesc de la sine, indiferent ce zic buzele tale. De cele mai multe ori, exista o diferenta enorma intre ceea ce spune cineva si ceea ce face. Caracterizeaza-i pe ceilalti in functie de actiunile lor, nu de cuvintele lor.
 
9. Relatiile sanatoase nu ingradesc libertatea
In relatiile autentice si sanatoase, nimeni nu se simte prins intr-o capcana. Toate usile si ferestrele sunt deschise. Daca o persoana isi doreste sa faca parte din viata ta, nimic si nimeni nu o va convinge sa plece.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016