Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa eviti sa arati in timpul unui interviu

Tags: lipsa de timp, lipsa de interes, lipsa de energie,

Pentru a obtine locul de munca la care visezi inca din copilarie, vei fi nevoit sa treci peste multe obstacole si sa intampini dificultati atat in procesul de recrutare, cat si apoi, in relatiile cu seful, colegii de munca sau chiar membrii familiei tale.
Atunci cand mergi la un interviu trebuie sa fii sigur ca ai toate calitatile necesare pe care un manager le doreste pentru angajatii sai. Pentru inceput, este bine sa stii ce NU cauta angajatorii atunci cand au un loc de munca disponibil:
 
1. Lene
 
Trebuie sa fii constient de la inceput ca vei pierde locul de munca daca nu vei fi perceput in timpul interviului precum o persoana entuziasmata, dinamica si plina de energie. Aceste calitati ii vor arata recrutorului ca esti o persoana motivata si ambtioasa, dornica sa rezolve orice probleme intalneste si care ar putea ajuta compania in momente de cumpana, fara sa stea pe ganduri.
 
2. Lipsa de timp
 
Atunci cand cauta un angajat, recrutorii se asteapta sa cunoasca o persoana cu sentimente si cu viata personala, asa cum sunt si ei, nu isi doresc un robot care doar sa munceasca, sa mearga acasa sa manance, sa doarma si a doua zi sa o ia de la capat. Pentru asta, este nevoie sa le arati angajatorilor si latura ta umana, preocuparea pentru ingrijirea animalelor, atentia pentru copiii mici sau alte lucruri pe care iti place sa le faci in timpul liber.
 
3. Dezinteres
 
Iti doresti cu adevarat sa te angajezi la o companie? Asta inseamna ca trebuie sa te duci la interviu cu toate temele facute, adica sa te interesezi despre istoria firmei respective, despre toate domeniile in care activeaza, despre partenerii de afaceri, furnizori, dar si competitori. Doar daca vei stii toate aceste detalii vei reusi sa atragi atentia angajatorului.
 
4. Vanator de job-uri
 
Cu siguranta nu vei atrage atentia in mod pozitiv si nu vei reusi sa obtii locul de munca visat daca in ultimii ani avut doar locuri de munca de scurta durata. Asta inseamna ca esti o persoana neserioasa, care fie a fost data afara de la toate job-urile pe care le-a avut pana acum, fie a alergat intotdeauna dupa un salariu mai mare. Cine ar angaja o astfel de persoana?
 
5. Vedeta online
 
Trebuie sa stii ca fiecare angajator cauta pe Google numele unei persoane inainte de a o angaja. Asta inseamna ca trebuie sa ai grija de imaginea ta online, sa nu distribui prea multe informatii personale, fotografii in ipostaze compromitatoare, comentarii rautacioase sau alte lucruri care iti pot afecta reputatia. Poti in schimb sa iti imbunatatesti platformele personale de social media pentru a atrage atentia in mod pozitiv. Fa-ti un blog si un cont de Twitter pe care sa postezi constant informatii relevante.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016