Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faca liderii pentru a-si proteja biroul de germenii de raceala si gripa

Tags: cum sa te mentii sanatos la munca, afla cum sa tii la distanta microbii, ce trebuie sa faci sa nu te imbolnavesti

Nasul infundat, tusea si stranutul reprezinta caracteristicile acestei perioade a anului, prezente in orice companie. Chiar daca nu poti sa cureti in totalitate biroul de microbi zilnic, poti sa iei macar cateva masuri de prevenire pentru a-ti pastra angajatii sanatosi si fericiti la locul de munca
Desi oricine stie ca este indicat sa se spele cat mai des pe maini si sa dezinfecteze spatiul de lucru in mod frecvent pentru a evita contactul cu microbii, specialistii sustin ca este important ca liderii sa promoveze si o nutritie corespunzatoare si intarirea sistemului imunitar, care reprezinta cele mai eficiente modalitati pentru a ramane sanatos la serviciu.
 
Pentru a te ajuta sa nu te imbolnavesti si sa ramai sanatos la locul de munca, iti voi prezenta patru sfaturi utile, oferite chiar de specialistii din acest domeniu:
 
1) Practica si promoveaza igiena
 
Sfatuieste-ti angajatii sa se spele cat mai des pe maini atat timp cat stau la birou si sa aiba intotdeauna la ei un gel antibacterian. De asemenea, este recomandat ca fiecare angajat sa aiba un pachet de servetele nazale si propriul cos de gunoi in care sa isi arunce servetelele, pentru a evita sa isi contamineze colegii cu germenii sai. Ceea ce nu stiu multi oameni este ca nu se imbolnavesc daca strang mana cuiva bolnav sau daca imbratiseaza o persoana racita, ori daca ating suprafata pe care a atins-o si celalalt. Ne imbolnavim de fapt, daca in urma acestui contact, ne punem mainile pe fata, ceea ce ne pune in contact direct cu virusul. Asadar, este esential sa avem mainile curate si sa le tinem departe de fata, pentru a evita gripa.
 
2) Sfatuieste angajatii bolnavi sa lucreze de acasa
 
Daca oferi angajatilor bolnavi oportunitatea de a lucra de acasa, fara a le retine din salariu sau din zilele libere, vei tine microbii departe de biroul tau. Mai mult decat atat, astfel previi si imbolnavirea celorlalti angajati si faci un bine si afacerii tale. Te-ai gandit vreodata ce faci daca angajatii tai de baza se imbolnavesc in acelasi timp si lipsesc o perioada lunga de la munca? Asigura-ti asadar angajatii ca nu este nicio problema daca lipsesc de la birou si lucreaza de acasa pana le trece gripa, chiar si in cazul unei sedinte importante. Este mai bine sa lipseasca o persoana, decat sa imbolnaveasca inca zece.

3) Incurajeaza-ti angajatii sa spuna celorlalti ca sunt raciti
 
De asemenea, este recomandat ca liderii sa isi avertizeze angajatii bolnavi sa nu dea mana cu colegii de munca dimineata cand ajung la birou si sa spuna doar "buna, azi nu bat palma cu voi pentru a evita sa va transmit raceala mea". Nu va crede nimeni ca acea persoana este cu nasul pe sus, dimpotriva toti colegii vor aprecia gestul!
 
4) Promoveaza alimentatia corecta
 
Cea mai buna modalitate de a tine departe raceala si gripa este sa iti ajuti organismul sa fie rezistent impotriva virusilor. Medicii sustin ca cea mai buna protectie care ne transforma in super oameni si care este asemanatoare unei armuri impotriva bolii este sa ne pastram sanatosi, ceea ce inseamna ca dieta noastra alimentara trebuie sa stimuleze imunitatea organismului, iar printre cele mai indicate alimente se numara: ceapa, fasolea, ciupercile, fructele de padure. Aceste alimente iti vor ajuta organismul sa fie mai puternic si sa lupte impotriva virusurilor.

 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016