Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne putem motiva sa ducem la indeplinire sarcinile

Tags: sarcini, obiective, indeplinire sarcini, motivare, motive,

Daca te confrunti des cu aceeasi problema, si anume nu poti sa realizezi toate sarcinile pe care ti le-ai propus, a venit timpul sa adopti o alta atitudine. Psihologul Michael Pantalon, colaborator al revistei Psychology Today, ne spune ca este mult mai probabil sa indeplinesti o sarcina daca iti notezi motivele pentru care ti-ai dori sa o faci.
Cu toate ca stim ce avem de facut, precum si cand si unde trebuie sa facem acel lucru, dintr-un motiv sau altul, de cele mai multe ori nu ne gandim de ce ne dorim sa facem lucrul respectiv. Suntem sub influenta cuvantului "trebuie" si uitam ca, pana la urma, este alegerea noastra daca ducem la indeplinire sarcina respectiva.
 
De aceea, este indicat sa realizam o lista cu motive, pe langa cea a sarcinilor pe care le avem de facut. Doar atunci ne putem aminti de ce ne dorim sa facem lucrul respectiv, fara a mai trai sub impresia ca "trebuie" sa facem ceva.

Atunci cand realizam o lista a sarcinilor pentru o anumita zi, de exemplu, putem sa enumeram sub fiecare sarcina motivele pentru care ne dorim realizarea acesteia, de ce suntem entuziasmati, cum ni se va imbunatati viata dupa realizarea sarcinii.
 
Avem tendinta sa amanam lucrurile neplacute la nesfarsit, insa daca ne gandim cu adevarat la motivele pentru care ne dorim finalizarea acelor sarcini, vom fi mult mai dispusi sa le ducem la bun sfarsit. Motivandu-ne astfel vom reusi sa realizam mult mai multe din sarcinile propuse.
 
Cum poti face acest lucru? Adresandu-ti intrebari motivationale care sa scoata la iveala de ce iti doresti sa faci lucrul respectiv, nu de ce trebuie sa il faci si care sa te ajute sa anticipezi efectele pozitive. Cum ar fi: "De ce ar fi bine sa incerci aceasta metoda?"
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016