Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii mai fericit la locul de munca: 5 metode dovedite

Tags: loc de munca, organizare, independenta, program de munca, sarcini, prioritazarea sarcinilor

Te simti deseori nefericit la locul de munca? Daca iti doresti cu adevarat o schimbare in bine, totul este sa te mobilizezi. Este mai simplu decat iti imaginezi. Iata ce ne recomanda expertii de la AOL Jobs:
1. Devino mai organizat
Chiar daca organizarea necesita un anumit sacrificiu, chiar se merita sa incerci. Prioritizarea sarcinilor este esentiala in acest sens, deoarece iti permite nu doar sa petreci mai putin timp muncind, dar si sa iti sporesti productivitatea. Organizeaza-ti sarcinile in mod eficient si intreaba-te mereu daca exista loc de imbunatatire.
 
2. Munceste mai putin
Asta nu inseamna sa iti neglijezi sarcinile zilnice. Dar dupa ce ti-ai organizat sarcinile in mod eficient, vei descoperi ca timpul necesar realizarii acestora se va diminua. Asadar nu va mai fi nevoie sa ramai peste program. Cele mai recente studii indica faptul ca statul peste program nu te ajuta sa fii mai productiv, ci dimpotriva, creeaza depresie si anxietate.
 
3. Adopta o atitutine echilibrata asupra timpului
Nu este de dorit sa petreci mult timp gandindu-te la trecut sau planificandu-ti viitorul. Concentreaza-te asupra prezentului. Un studiu recent indica faptul ca fericirea este data de o perspectiva echilibrata asupra timpului.
 
4. Nu te mai gandi la chestiuni legate de munca dupa terminarea programului
Este destul de dificil sa inlaturi complet orice gand legat de munca dupa ce parasesti biroul. Insa este important ca sarcinile de la locul de munca sa nu iti afecteze viata personala. Lasa deoparte tot toate grijile legate de locul de munca dupa terminarea programului.
 
5. Fii cat mai independent la locul de munca
Studiile indica faptul ca angajatii sunt cei mai fericiti si mai creativi atunci cand iau deciziile importante singuri. Incearca sa discuti cu superiorul tau direct si solitica mai multa independenta. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii nesubordonat sau sa nu ceri ajutor atunci cand ai nevoie.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016