Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa supravietuiesti unui interviu teribil si totusi sa primesti job-ul

Tags: organizarea unui interviu, interviul de grup, monopolizarea discutiei

Interviul pentru obtinerea unui loc de munca este in sine un proces destul de dificil, insa ce te faci atunci cand recrutorii fac lucrurile sa para si mai dificile decat sunt de fapt?
Ei bine, in acele momente trebuie sa stii ca nu este totul pierdut. Uite ce trebuie sa faci atunci cand:
 
1. Recrutorul organizeaza un interviu de grup surpriza. Multe companii organizeaza astfel de interviuri, prin care un singur candidat este verificat in acelasi timp de mai multe persoane, pentru a face procesul de selectie mai eficient. Astfel te vei trezi asezat pe un scaun pe o parte a mesei, iar de partea cealalta vor sta celelalte doi, trei, patru sau mai multe persoane si va incepe distractia. Sau nu.
 
Iata ce trebuie sa faci in acest caz: Tu nu poti sa schimbi procesul de selectie al angajatulor, insa te poti pregati pentru un astfel de interviu. Pune intrebari atunci cand ti se cere, incearca sa ai contact vizual cu fiecare dintre membrii comisiei de evaluare, in mod special cu cel care iti adreseaza intrebari. Acorda atentie fiecarei persoane din camera, mai ales celei care nu spune nimic. Incearca sa renunti la emotii. Chiar daca este un interviu de grup, la urma urmei este o simpla conversatie cu mai multi parteneri.
 
2. Recrutorul vorbeste despre posibilitati. Multi intervievatori incearca sa isi faca reclama falsa, atat lor, cat si companiei in fata potentialilor clienti pentru a se da putin in stamba. Asadar, acestia vor incepe o serie de discutii legate de viitoare proiecte importante, proiecte de dezvoltare a companiei si alte oportunitati pe care le-ai putea obtine in cazul in care vei fi angajat. Asta te-ar putea face sa ai asteptari cu putine sanse de realizare in cazul in care vei primi job-ul.
 
Ce faci intr-o astfel de situatie? Asculta cu atentie fiecare discutie in care recrutorul vorbeste despre viitorul companiei si cere detalii. Ai grija insa, nu fi tu cel care il ia la intrebari pe intervievator. Trebuie sa fii subtil. Nu intreba niciodata "A fost acest proiect aprobat?" In schimb, poti sa fii transparent si sa formulezi intrebarea astfel: "Asta suna grozav, cred ca munca depusa pentru aprobarea unui asemenea proiect a fost intensa".
 
3. Recrutorul monopolizeaza discutia. Interviurile de tip monolog reprezinta o mare provocare. Intreruperile prea dese si incercarile disperate de a participa la discutie vor arata ca esti nepoliticos. De asemenea, daca stai linistit si doar asculti, interviul se va transforma intr-o pierdere de timp.
 
Uite cateva sfaturi: Sesizeaza cateva oportunitati de a te baga in discutie fara sa pari nepoliticos. De exemplu, atunci cand recrutorul vorbeste, la un moment dat va strecura si o intrebare in monologul sau. Acela este momentul in care tu trebuie sa fii pregatit pentru a interveni in discutie. 

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016