Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te pregatesti pentru un dezastru natural

Tags: dezastru, uraganul sandy, kit de siguranta, tehnologie, dezastre naturale

Dezastrele - uneori pot fi prevazute, alteori ne lovesc prin surprindere. In urma uraganului Sandy care lovit puternic estul Statelor Unite, provocand daune imense, site-ul Lifehacker ne prezinta mai multe sfaturi utile privind modul in care sa ne pregatim eficient pentru a face fata unui dezastru natural. Va oferim mai jos cateva dintre aceste sfaturi.
1. In caz de dezastru, tehnologia veche este mai de incredere
In cazul uraganului Sandy, retelele de telefonie mobila nu au fost functionale timp indelungat, iar multi locuitorilor din New York si imprejurimi nu au avut acces la internet. In astfel de cazuri exceptionale, tehnologia mai veche, precum telefonul fix, ne ajuta sa pastram legatura cu ceilalti. Specialistii sugereaza ca, in caz de dezastru, sa folosim mai degraba functiile text ale telefonului mobil in loc sa efectuam apeluri. Si ar fi o idee buna sa ne salvam paginile de internet importante pentru a le putea accesa in modul offline.
 
2. Retelele de socializare nu sunt intotdeauna o sursa de stiri credibila
Chiar daca au fost laudate pentru capacitatea de a distribui stiri intr-un timp incredibil de scurt, retelele de socializare nu sunt intotdeauna o sursa credibila, in special atunci cand nu ai acces la alte surse de informare. Spre exemplu, pe Twitter au fost distribuite multe informatii si imagini false in timpul uraganului Sandy.
 
3. Fa o copie de siguranta a datelor importante din computer
Chiar daca nu o sa iti pese prea mult de datele din computer in timpul unei catastrofe, dupa ce atmosfera se linisteste, cu siguranta vei regreta daca ai pierdut informatii personale importante. Este indicat, asadar, sa efectuezi un back-up al datelor importante din computer pentru orice eventualitate. Altfel, risti sa pierzi datele respective pentru totdeauna.
 
4. Trebuie sa ai intotdeauna pregatit un kit de siguranta
Kit-ul de siguranta nu ar trebui sa lipseasca din casa, fiindca nu stii niciodata cand poate lovi dezastrul. Conform specialistilor, ai nevoie de urmatoarele lucruri:
- apa (cel putin 3-4 litri / persoana / zi)
- alimente neperisabile
- ustensile de bucatarie (farfurii de hartie, tacamuri din plastic, etc.)
- un kit de prim ajutor
- haine groase, paturi
- obiecte de igiena personala (pasta de dinti, hartie igienica, gel dezinfectant, etc.)
- cateva unelte (ciocan, cutie cu set de chei, surubelnite, etc.)
- lanterne
- pungi din plastic pentru gunoi
- un set de chei suplimentare
- copii ale documentelor importante
- medicamente.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016