Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu este indicat sa fii prea productiv

Tags: persoane productive, productivitate si eficienta, atingerea scopurilor

Neurologii afirma ca cei care sunt prea productivi sau eficienti isi pot distruge singuri o zi intreaga in unele situatii.
Vrei sa iti imbunatatesti abilitatile, iar creierul tau vrea sa iti imbunatateasca afacerea. Acesta este un impuls pe care toata lumea il are la un moment dat. Cel mai des li se intampla celor din generatia tanara, deoarece acestia pun mai mult accent pe munca decat pe celelalte prioritati pe care le au in viata. 
 
Cu totii am avut la un moment dat un scop maret in viata. Pentru oamenii care vor sa fie cei mai buni, aceia care sunt foarte eficienti, a existat mereu un scop. Primul a fost probabil intrarea la o facultate buna, apoi a fost gasirea unui job suficient de bun incat sa se intretina, iar apoi au dorit sa faca o cariera.
 
Avantajele unei astfel de vieti sunt nenumarate. In primul rand, beneficiezi de respectul celor din jur si ai multe satifsactii personale in momentul in care realizezi anumite lucruri. Aceasta "calitate" de a fi productiv,daca poate fi numita astfel, are si dezavantaje. Cele mai multe ar fi legate de viata de familie. Ai observat ca oamenii de succes din ziua de astazi nu si-au format o familie? Toate aceste lucruri se intampla deoarece sunt atat de implicati in viata de lor de la birou, incat nu isi pot irosi o secunda nici macar pentru propria fericire
 
Esti o persoana care pune mare pret pe productivitate si eficienta? Iata 3 sfaturi care te vor ajuta sa realizezi ca exista si alte "domenii" in care poti excela:
 
1. Nu deveni un strain
 
Nu iti pierde legatura cu rudele si prietenii. Nu devenii un strain pentru acestia doar pentru simplu fapt ca esti implicat intr-un proiect maret care este posibil sa iti asigure notorietatea. Incearca sa nu pui succesul mai presus de cei de langa tine.
 
2. Acorda-ti timp
 
In viata nu o afacere este importanta, ci tu. Alege sa nu uiti de tine si de micile placeri, de dragul unei afaceri. Banii nu reprezinta totul pentru o fiinta umana, cu toate ca sunt necesari. Trebuie sa realizezi ca fericirea ta este mult mai importanta decat succesul unei inteprinderi.
 
3. Familia este cea mai importanta
 
Daca pana la varsta de 25 de ani cele mai mari realizari au fost intrarea la facultate si obtinerea unui job, de la 25 de ani ar trebui sa iti schimb putin priotitatile. Desigur, o cariera este ideea la care cei mai multi oameni vieseaza, insa atunci cand alegi sa ai o cariera vei neglija o alta prioritate a vietii si anume familia. Trebuie sa realizezi ca familia este cel mai important lucru pentru un om si de asemenea trebuie sa cauti un echilibru intre cele doua.  


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016