Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa NU iti privezi organismul de odihna necesara

Tags: odihna necesara, somnul de dupa amiaza, rutina zilnica

In fiecare seara te culci foarte tarziu, desi stii ca a doua zi trebuie sa te trezesti devreme? Foarte rau! Probabil cartea pe care ai citit-o aseara te face sa o citesti si in seara asta sau serialele parca nu iti dau pace si nu poti adormi niciodata devreme.
Aceste obiceiuri au devenit deja un fel de rutina pentru tine, fara de care nu poti sa mergi la somn, insa trebuie sa realizezi ca organismul tau nu o sa reziste prea mult daca nu ii oferi cele opt ore de somn necesare in fiecare zi.
 
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te odihnesti mai bine in fiecare seara si sa te trezesti mai fericit dimineata:
 
1. Invata sa apreciezi odihna ca pe un dar
 
Nu numai ca trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca ai nevoie de somn pentru a putea functiona normal, ci trebuie sa fii recunoscator ca nu ai probleme legate de asta, cum ar fii insomnii sau somnambulism. Daca te gandesti in perspectiva, vei observa cu o simpla cautare pe Google ca exista aproximativ doua miliarde de oameni in lume care au astfel de probleme, asa ca trebuie sa fii fericit ca nu esti unul dintre ei. Cel mai important este sa realizezi cat esti de norocos ca ai un adapost deasupra capului si un pat in care sa dormi. Gandeste-te la oamenii strazii, care dorm pe bancile din parc, la colturile blocurilor sau in mijloacele de transport in comun.
 
2. Stabileste o ora de culcare si respect-o
 
Sa te culci si sa te trezesti zilnic la aceeasi ora probabil este regula pe care o urasti cel mai mult, insa nu ai idee cate beneficii iti poate aduce. Daca o vei respecta, organismul tau se va obisnui sa se trezeasca devreme in fiecare dimineata, fara sa te chinui cum o faci acum, cand pierzi noptile pe internet sau vizionand seriale.
 
3. Un pui de somn zilnic nu este neaparat un substitut
 
Trebuie sa te dezobisnuiesti de gandul ca vei dormi putin dupa amiaza doar daca nu te-ai odihnit corespunzator in seara anterioara. Chiar si o jumatate de ora de somn dupa amiaza te va ajuta atunci cand simti ca nu te poti concentra si nu iti poti aduna ideile. Cateva minute te somn iti vor reimprospata mintea, iti vor creste vigilenta si vor facilita modul de lucru.
 
4. Dormi pentru a deveni mai eficient in timpul zilei
 
Nevoia de somn este adesea perceputa ca ceva de care avem nevoie in viata noastra. Un studiu arata ca perceptia oamenilor care pretind ca nu au suficient timp sa se odihneasca nu este una reala, pentru ca cei care au tendinta de a lucra peste program, de a pierde noptile muncind la proiecte, nu vor fi niciodata la fel de eficienti ca cei care se odihnesc corespunzator.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016