Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este generozitatea punctul tau forte?

Tags: afacere proprie, reduceri pentru familii, servicii gratuite, stabileste limite

Atunci cand detii o afacere mica, familia si prietenii au tendinta sa se astepte la servicii gratuite din partea companiei tale. Cu toate acestea, de multe ori nu le poti oferi acest lux, mai ales in conditiile in care traim, cand economia nu este deloc stabila.
Invata sa iti stabilesti anumite limite fara sa-i superi pe cei apropiati. Atunci cand te bazezi pe familie si prieteni pentru a te ajuta in promovarea afacerii tale, trebuie sa fii foarte atent, deoarece exista riscul ca acestia sa creada ca serviciile afacerii sunt din partea casei, in ceea ce ii priveste. Compania ta este o afacere, nu un hobby.

In schimb, vrei ca atat familia, cat si prietenii tai sa se simta apreciati, asa ca poti sa le oferi anumite beneficii in limite normale, fara ca afacerea ta sa aiba de suferit.

Iata trei sfaturi pentru a afla cum sa iti tii prietenii si familia aproape, in timp ce ai o afacere prospera:

1. Stabileste limitele de la inceput

Inainte de a-ti incepe propriu-zis afacerea, hotaraste-te ce beneficii le poti oferi celor din familie si prietenilor. De exemplu, le poti oferi vanzari exclusiviste, 10% reducere pentru fiecare produs achizitionat sau chiar promotii speciale pentru familii. Pentru a nu aparea nicio confuzie, vorbeste cu cei din familie si cu prietenii tai si stabiliti impreuna care sunt cerintele lor si ce anume esti tu dispus sa le oferi.

2. Concentreaza-te pe lucrurile pe care esti dispus sa le oferi celor din jur

Atunci cand stabiliti limitele, subliniaza-le celorlalti ceea ce poti face pentru ei si ce anume le poti oferi.  Indiferent cat de modesta ar fi oferta pe care le-o vei face celor apropiati, te vei simti foarte apreciat. Daca se intampla ca o anumita persoana sa fie dezamagita ca nu ii oferi mai mult, pur si simplu explica-i faptul ca nu poti sa faci mai mult decat ceea ce faci deja.

3. Discuta despre problemele tale inainte ca ele sa devina uriase

In momentul in care cineva profita de pe urma ta, vorbeste cu persoana respectiva cat mai repede. Trebuie sa rezolvi aceasta problema inainte ca lucrurile sa ia o intorsatura ciudata. Alege drumul cel mai lung pentru ca este mai sigur. Explica-le celorlalti situatia in care esti pus si modul in care actiunile lor iti afecteaza afacerea.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016