Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Furia si efectele ei ... Tine-o sub control cu aceste reguli!

Tags: furia, furie, opreste furie, sfat furie, temperati furia

Furia ne transforma in adevarate fiare, in bestii veritabile. Ne pierdem controlul, devenim irationali, nu mai stim ce spunem, ne balbaim, venele ni se umfla pe cap si simtim un suvoi de sange care ne inunda creierul. Nu ne mai stapanim actiunile si vorbele, nu ne mai stapanim nici miscarile corpului foarte bine. Tremuram si chiar lovim!
Da, este greu de crezut, insa suntem in stare si de astfel de lucruri. Asa se ajunge la actiuni care pot avea urmari dezastruoase pentru noi si pentru cei din jurul nostru, cei pe care ne vom descarca in momentul in care furia pune stapanire pe noi.

Multi descriu furia ca fiind un val de ceata ce li se pune pe ochi. Nu mai stiu ce spun si isi ies din minti la propriu, nemaitinand cont de reguli, de etica, de compasiune sau de ... ratiune.

Pentru cei care s-au simtit vreodata prizonierii unei stari clare de furie, iata cateva reguli de aur de care sa tineti cont pe viitor, pentru anularea oricarui act de furie ce poate avea consecinte negative asupra tuturor:

1. Opriti-va la timp!
Iata primul sfat si principala regula. Niciodata nu este prea tarziu sa va opriti. Ati inceput deja sa urlati la cel din fata voastra si credeti ca oricum lupta este pierduta. Adevarul este ca un singur cuvant pe care nu ati apucat sa il spuneti este o mica batalie castigata cu furia din voi! Si simplul fapt ca acum ati reusit sa va opriti la timp va va ajuta pe viitor sa va opriti si mai devreme, si mai devreme, si mai devreme ... pana cand furia va fi anulata din start!

2. Tipati intr-o perna, aruncati o farfurie la gunoi ( fara sa o spargeti de peretele bucatariei). Iata doar doua gesturi care va permit sa va exteriorizati sentimentele fara sa afectati pe nimeni.

3. Nu va justificati furia! Aceasta decizie este cea care va va costa enorm de mult! Nu va aduceti scuze pentru faptul ca sunteti furios. Procedati altfel. Ganditi-va ca sunteti obosit si stresat si la fel este si interlocutorul. Fiecare are ceva de impartit si o nemultumire iar furia va ajuta doar sa revendicati totul prin folosirea abuzurilor verbale sau chiar fizice. Cu alte cuvinte, data viitoare cand va mai infuriati pe ceva sau pe cineva, imaginati-va o gorila furioasa care loveste in dreapta si in stanga. Cam asa aratati si voi? Daca da, atunci este cazul sa va temperati!

4. Exersati compasiunea, generozitatea, puterea de a ierta! Iata 3 actiuni care ne fac sa fim mai rezistenti la propriile sentimente de furie care pot darama relatii, pot destrama casnicii, pot strica copilaria odraslelor noastre, ne pot costa locuri de munca si nu numai!



Mult succes si dezvoltare personala de top!


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016