Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greselile din CV-uri pe care le urasc cei mai multi angajatori

Tags: greseli in cv, cv-uri gresite, de ce sunt respinsi multi angajati la interviu

Cei mai multi dintre angajatori sustin ca foarte multi candidati au greseli mari in CV-uri, ceea ce ii duce la pierderea locului de munca, in ciuda competentelor lor profesionale.
Desi considerati ca exista pe internet o multime de programe care va vor ajuta sa descoperiti greselile de punctuatie sau cele gramaticale din CV-uri, urmatoarele patru greseli nu pot fi descoperite decat de dumneavoastra si de viitorii recrutori.


1) Texte subiective

Cv-ul tau contine expresii precum: abilitati de comunicare exceptionale, persoana extraordinar de muncitoare si capabila? Asta inseamna doar ca iti exprimi propriul punct de vedere. Mai mult decat atat, arata o lauda de sine prea mare, ceea ce ii va deranja pe majoritatea angajatorilor, mai ales daca acestia vor considera acele texte mincinoase.

Nu incerca sa impresionezi pe nimeni redactand un text despre tine, ci lasa recrutorii sa te descopere, adaugand doar performantele si reusitele obtinute.


2) Prea multa informatie

Sa ai un CV de cateva pagini si doar cateva locuri de munca la activ este ceea ce trebuie sa evite oricine. Asta inseamna ca ai trecut ce ai facut, cu fiecare amanunt, la fiecare loc de munca in parte. Cine crezi ca va avea rabdarea necesara sa citeasca toate aceste detalii, aproximativ nesemnificative?

Pentru a-ti face CV-ul mult mai accesibil, mai usor de citit si mai apreciat, subliniaza locurile de munca pe care le-ai avut, competentele profesionale dobandite si diplomele obtinute.


3) Informatii inversate

Pentru a fi mai usor de citit, dar si pentru a fi gasite mai rapid cele mai relevante informatii, acestea se trec in CV in ordine inversa, adica de la ultimul loc de munca pana la primul si de la ultima institutie de invatamant absolvita pana la prima.

In caz contrar, risti sa nu ajunga nimeni pana la ultimul rand, in care ai scris ca ai condus o firma importanta de marketing, daca ai inceput cu primul loc de munca pe post de secretara.


4) Foloseste fonturi atractive

Alege un tip de font pe care sa il inteleaga oricine, fara sa atraga atentia in mod negativ. De asemenea, ai grija la asezarea in pagina. In plus, poti sublinia sau ingrosa informatiile importante, pentru a le scoate in evidenta.

Cv-ul tau este un fel de document de marketing al tau, el te va reprezenta in fata oamenilor importanti si de aceea trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita!


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016