Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta unui discurs reusit

Tags: discurs, legatura emotionala, conexiune, discurs memorabil, indicatii verbale, public

Te-ai aflat vreodata in fata unui public fara sa iti dai seama daca reusesti sa realizezi o conexiune adevarata cu acesta? Sau ai comunicat cu un anumit angajat care pur si simplu nu intelegea mesajul pe care vroiai sa i-l transmiti? Comunicarea eficienta are la baza mai multe reguli. Iata ce sfaturi ne ofera specialistii Inc.com in vederea stabilirii unei legaturi emotionale cu publicul.
1. Nu spune nimic timp de cateva minute
Nu spune nimic foarte important inainte sa realizezi o conexiune reala cu publicul. Nu uita ca prima impresie se realizeaza la nivel vizual, nu verbal. In calitate de vorbitor, fie ca te afli in fata unui grup mare de persoane sau in fata unui singur angajat, trebuie sa detii controlul. Va trebui sa detii controlul inainte sa deschizi gura si sa spui ceva. Limbajul corpului comunica ceva publicului, chiar inainte sa rostesti primul cuvant.
 
2. Castiga respectul publicului
Convinge-i sa te priveasca atent inainte sa spui ceva. Misca-te in incapere plin de incredere si zambeste, invitand astfel publicul sa iti acorde atentie. Realizeaza o legatura emotionala cu oamenii din public, salutandu-i cu caldura. Le poti adresa o intrebare care sa ii provoace sa raspunda.  
 
3. Capteaza-le atentia si fii memorabil
Oamenii isi amintesc primul lucru important rostit de tine. Dupa ce le-ai captat atentia, continua cu primul lucru important pe care il ai de spus. Un inceput in forta va ramane in mintea audientei, creand un impact puternic.
 
4. Foloseste indicatii verbale
Foloseste anumite semnale verbale non-verbale prin care sa comunici publicului ca treci la un alt element al discursului. Spre exemplu, poti folosi semnale verbale precum „Sa continuam cu urmatorul subiect...”, „Acum voi vorbi despre...”. Intotdeauna trebuie sa convingi publicul sa ridice privirea catre tine.
 
5. Recapituleaza elementele esentiale
Reia toate elementele cheie ale discursului si reaminteste-le publicului la sfarsitul prezentarii. Nu uita sa folosesti semnalele care atrag atentia publicului, precum „In concluzie,...”.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016