Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru a alege cadoul perfect pentru clienti si angajati

Tags: atentie pentru detalii, cadouri pentru angajatii, alegerea cadoului, cadouri personalizate

Sa multumesti ocazional clientilor importanti, asociatilor si angajatilor este intotdeauna o idee buna, atat timp cat nu depasesti limitele bunului simt si ale manierelor acceptate in afaceri.
Le poti multumi oamenilor importanti pentru afacerea ta oferindu-le mici atentii, insa trebuie sa faci asta din inima, nu doar pentru a-i impresiona. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita alegerii cadoului pentru fiecare persoana in parte. Sa nu te gandesti in niciun moment sa le cumperii jucarii de plus si este indicat sa eviti si bauturile spirtoase, pentru ca nu sunt pe placul tuturor.
 
De asemenea, trebuie sa verifici politica firmei in care lucreaza fiecare dintre destinatarii cadourilor tale. Pentru ca multe companii interzic angajatilor sa primeasca daruri, este recomandat sa suni la departamentul de resurse umane pentru a te asigura ca nu vei primi coletul inapoi.
 
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi cadourile potrivite:
 
1. Acorda atentie detaliilor
 
Indiferent ce cadou alegi, asigura-te ca reflecta munca din ultimul an a celui care il primeste. Nici un angajat sau client nu isi doreste sa se simta mituit de un cadou neasteptat si extrem de scump. Daca te gandesti sa trimiti un simplu card de cumparaturi, alege sa trimiti si un mesaj scris de mana. Va avea o valoare emotionala mai mare fata de un cec deja inscriptionat.
 
2. Gandeste-te logic
 
Cadourile de sezon sau cele comestibile trebuie sa le trimiti cu putin timp inainte de ziua in care trebuie folosite sau consumate. In plus, acestea ofera sentimente de caldura si prietenie si este preferabil sa le oferi persoanelor mai apropiate si nu unor parteneri de afaceri dificili. Preparatele alimentare de obicei reunesc oamenii si se consuma cu familia sau prietenii.
 
3. Fa donatii
 
In perioada sarbatorilor de iarna poti sa donezi bani sau sa trimiti cadouri in numele echipei tale sau al clientilor tai asociatiilor de caritate. Centrele de plasament pentru copii sau de ingrijire pentru batrani cu siguranta vor considera binevenit gestul tau iar tu te vei simti implinit pentru ca ai facut o fapta buna in prag de sarbatoare.
 
4. Fa voluntariat cu ajutorul clientilor
 
Organizeaza un eveniment la care sa-ti inviti atat angajatii cat si clientii intr-un loc anume, unde sa faceti ceva care sa-i ajute pe ceilalti. De exemplu, mergeti la o cantina pentru oamenii strazii si spalati vasele sau faceti curat intr-un parc cu locuri de joaca pentru copii.
 
5. Ofera cadouri personalizate
 
Pastreaza o evidenta a cumparaturilor facute de clientii tai si tine cont de tot ce le place si nu le place, chiar si de hobby-urile pe care le au. Astfel, vei stii cu siguranta ca le vei darui ceva util si pe gustul lor. Cu cat relatia ta cu un anumit client este mai apropiata, cu atat darul poate fi mai personal.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016