Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategii eficiente de marketing viral pentru compania ta

Tags: strategii de marketing viral, program de afiliere, feed rss, newsletter, marketing din gura in gura, campanie de marketing

Gasirea unor strategii eficiente de atragere a vizitatorilor pe website-ul tau este una din cele mai mari provocari ale marketingului online. Daca insa vei pune bazele unei campanii de marketing viral reusite, vei avea ocazia sa atragi mii de vizitatori noi, mult timp de-acum incolo.
Marketingul viral sau marketingul "din gura in gura" este un termen ce se refera la furnizarea unui continut ce iti incurajeaza vizitatorii sa il distribuie mai departe, generand astfel publicitate produsului tau intr-un mod cat mai rapid si mai ieftin cu putinta. Mesajul tau se propaga asemenea unui virus, de la om la om.
 
Iata cateva din beneficiile aduse de marketingul viral:
 
1. Publicitatea gratuita
2. Castiguri pe termen scurt – atragerea imediata de vizitatori
3. Castiguri pe termen lung – atragerea de vizitatori pentru mult timp de-acum inainte
4. Crestere exponentiala – atingerea unei audiente cat mai mari
5. Automatizarea metodelor de marketing
6. Este o metoda putin costisitoare – necesita mai mult o investitie de timp
7. Iti permite sa iti construiesti rapid o reputatie
8. Poate fi combinat cu usurinta cu alte metode de marketing (de exemplu, poate fi introdus ca bonus pe langa alte produse)
9. Creste traficul targetat catre site
10. Instrumentele de marketing viral sunt usor de conceput.
 
Printre strategiile eficiente de marketing viral se numara:
 
1. Articolele
Le poti permite vizitatorilor sa redistribuie articolele pe propriul lor site, in newsletter, revista sau e-book. Adauga un link catre site-ul tau la sfarsitul fiecarui articol.
 
2. Oferirea unor carti electronic gratuite
Ofera un e-book gratuit vizitatorilor si celorlalte persoane care fac parte din piata tinta. Incurajeaza-i sa distribuie la randul lor cartea mai departe. Poti introduce link-uri de abonare la newsletter si link-uri catre produsele si serviciile oferite de compania ta in interiorul cartii electronice.
 
3. Folosirea feed-urilor RSS
Aceasta este o metoda prin care iti poti distribui automat continutul publicat pe diverse bloguri, catre diversi administratori de site-uri si editori web.
 
4. Crearea unor cursuri online
Cursurile online le ofera vizitatorilor ocazii multiple de a raspunde ofertei tale. Poti realiza acest lucru prin crearea unor articole mai mici care sa sublinieze beneficiile aduse de produsele tale, pe care sa le distribui apoi automat pe parcursul mai multor zile sau saptamani.
 
5. Oferirea unui software gratuit
Poti oferi vizitatorilor posibilitatea sa descarce gratuit o anumita aplicatie sau un software, prin care sa iti promovezi produsul, incluzand sigla sau mesajul brandului.
 
6. Crearea unui program de afiliere
Programele de afiliere le ofera site-urilor stimulente financiare pentru a isi trimite vizitatorii catre site-ul tau. Pe masura ce numarul de site-uri afiliate creste, vor creste si numarul de vizitatori si vanzarile.
 
7.  Primirea cat mai multor link-uri catre site-ul tau
Poti atrage trafic de la alte site-uri, solicitandu-le acestora sa ofere link-uri catre site-ul tau. Daca site-urile respective se bucura deja trafic intens, vei simti imediat o crestere vizibila a traficului pe propriul site. Contacteaza doar proprietarii de site-uri care ofera produse similare sau complementare celor furnizate de compania ta.
 
Aceste strategii de marketing viral te vor ajuta sa iti cresti semnificativ vizibilitatea online, generand rapid trafic suplimentar si asistandu-te totodata in construirea unei reputatii in domeniul tau de activitate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016