Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

14 lucruri pe care sa le faci in 24 de ore

Tags: obiceiuri zilnice, motivatie, dezvoltare personala, obiceiuri bune

"Intai ne facem obiceiurile si apoi ele ne fac pe noi" - John Dryden. In viata, este important sa iti dezolti obiceiuri bune si sa te autodisciplinezi. Va prezentam mai jos 14 de obiceiuri care merita sa fie facute in fiecare zi.
1. Trezeste-te devreme
Cu cat te trezesti mai devreme, cu atat vei realiza mai multe in ziua respectiva. Dimineata devreme este perioada cea mai productiva a zilei.
 
2. Efectueaza exercitii fizice
Daca iti propui sa faci exercitii fizice de 3-4 ori pe saptamana, vei avea mereu tendinta sa le amani pentru ziua urmatoare. Daca iti propui sa faci exercitii in fiecare zi, insa, nu vei mai avea nicio scuza si va trebui sa le faci cu rigurozitate.
 
3. Revizuieste-ti sau noteaza-ti obiectivele
In fiecare zi trebuie sa incerci sa te apropii tot mai mult de atingerea obiectivelor. Este bine sa incepi ziua prin a-ti revizui obiectivele deja stabilite sau prin stabilirea unor obiective noi. Trebuie sa stii incotro te indrepti.
 
4. Asculta sau citeste materiale motivationale
Dimineata este momentul optim pentru a te motiva pentru ziua care iti sta in fata. Rezerva-ti cateva momente in care sa meditezi si sa asculti sau sa citesti materiale motivationale sau inspirationale.
 
5. Vizualizeaza ziua ce iti sta in fata
Inchide ochii timp de cateva minute si vizualizeaza evenimentele ce vor avea loc in ziua respectiva. Multe dorinte devin realitate cand alegi sa le vizualizezi.
 
6. Noteaza-ti sarcinile importante din ziua respectiva
Este important sa iti notezi sarcinile si prioritatile din ziua respectiva. Pe masura ce le realizezi, le poti taia de pe lista. Te vei simti mult mai usurat.
 
7. Citeste sau asculta ultimele stiri
Este la fel de important sa stii ce se intampla in lume si in orasul in care traiesti.
 
8. Nu sari peste micul dejun
Nu poti fii productiv si eficient daca nu mananci dimineata. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, care iti ofera energie pentru intreaga zi.
 
9. Fa putina curatenie
Daca exista dezordine in casa, va exista dezordine si in minte. Este important sa iti rezervi cateva minute pentru a face ordine inainte de a pleca la serviciu.
 
10. Aranjeaza-te
Realitatea este ca majoritatea oamenilor ne judeca dupa aparente. Asigura-te ca arati respectabil cand iesi pe usa casei.
 
11. Prioritizeaza
Multi oameni se lasa condusi de treburile urgente, care nu sunt neaparat cele mai importante. Exista multe intreruperi, multe email-uri, multe apeluri telefonice pe parcursul unei zile. Este important sa iti stabilesti niste prioritati clare.
 
12. Fii proactiv
Da dovada de initiativa si asuma-ti responsabilitatea. Daca vrei ca un lucru sa se intample, intreaba-te ce poti face in acest sens.
 
13. Relaxeaza-te
Incearca sa inchizi televizorul si computerul cu cel putin 30 – 60 de minute inainte de culcare si ofera-ti un timp de relaxare. Vei dormi mult mai bine.
 
14. Culca-te la o ora rezonabila
Primul obicei bun – trezitul devreme – este strans legat de cel din urma. Daca tei vei culca devreme, te vei putea odihni corespunzator si te vei trezi plin de energie a doua zi.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016