Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 trucuri pentru imbunatatirea memoriei

Tags: imbunatatirea memoriei, concepte, gandire creativa, dezvoltarea memoriei, rezolvare probleme

Memoria trebuie antrenata si imbunatatita in mod constant pentru a putea dobandi o gandire creativa, inovativa. Urmatoarele trei metode simple te vor ajuta sa iti dezvolti memoria si latura creativa, pentru a putea apoi sa rezolvi orice problema intalnita.
1. Foloseste-ti atat mintea, cat si corpul
 
Daca vrei sa retii cu usurinta informatii si idei noi, trebuie mai intai sa asculti cu atentie si sa te concentrezi. In primul rand, renunta la ideea de multitasking si fa lucrurile pe rand. Creierul uman nu poate realmente procesa mai multe lucruri in acelasi timp, iar atunci cand te concentrezi asupra mai multor sarcini, ajungi sa repeti informatia de multe ori pana ajungi sa o intelegi. Este o pierdere de timp si de energie. Pentru a-ti imbunatati memoria, trebuie sa stai cat mai drept, sa asculti cu atentie, sa iei notite, iar daca te simti obosit, va trebui sa te ridici in picioare si sa te misti prin incapere. Pune-ti atat mintea, cat si corpul la treaba.
 

2. Repeta trei puncte importante pe care vrei sa le retii
 
Atunci cand invatam informatii noi, avem tendinta sa retinem trei puncte esentiale. Pentru a putea controla punctele pe care le retinem, trebuie sa depunem un efort constient, altfel vom retine trei lucruri la intamplare. Prin urmare, atunci cand informatia este proaspata, ofera-ti cateva minute in care sa revizuiesti punctele esentiale. Le poti nota pe hartie, te poti inregistra in timp ce le citesti cu voce tare, sau le poti relata unui prieten. Astfel, vei aprofunda informatia si o vei retine mai usor.
 

3. Explica-ti noile concepte
 
Poti capata o noua intelegere asupra lucrurilor daca incerci sa iti explici conceptele sau le explici altora. Imediat ce intalnesti o informatie noua si interesanta, incearca sa gasesti o explicatie pentru toate necunoscutele. Clarifica orice nelamurire si cauta cuvintele pe care nu le intelegi. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016