Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 modalitati prin care poti afla ce iti doresti de la viata

Tags: descoperirea pasiunilor, investeste in pasiune, dezvoltarea vocabularului

Este iritant si frustrant atunci cand toti iti spun "Urmeaza-ti visul" sau "Urmeaza-ti pasiunea", atunci cand habar nu ai ce este "un vis" sau "o pasiune". Odata ce stim care sunt pasiunile noastre le putem urma cu o tenacitate nebuna. Problema este ca majoritatea oamenilor nu stiu ce pasiuni au.
De asemenea, nu stii ce este acela un vis, asadar nu ai cum sa il urmezi. Pentru a te dezmetici din aceasta nestiinta alegi sa citesi bloguri, carti si sa primesti sfaturi de la cei mai in varsta. In definitiv, adevarul este unul singur, pur si simplu nu stii ce vrei sa faci in viata. Ce este de facut in aceasta situatie? Cauta-ti o pasiune. Pentru a-ti fi mai usor iti punem la dispozitie 4 sfaturi pe care sa le urmezi atunci cand te afli intr-un astfel de impas:
 
1. Dezvolta-ti viziunea pe cinci ani
 
Incearca sa iti imaginezi unde vei fi peste cinci ani daca incepi sa investesti in pasiunea de a scrie de exemplu. Cercetatorii afirma ca daca iti dezvolti aceasta viziune iti va fi mult mai usor sa te decizi pana unde anume vrei sa mergi cu cariera pe care ti-ai ales-o.
 
2. Citeste
 
Cititul nu iti dezvolta doar vocabularul, ci si imaginatia si intelectul. Citeste carti SF pentru a-ti largi oriontul si pentru a putea fi capabil sa poti visa fara limite. Bineinteles, o cariera trebuie sa fie construita pe principii rationale.
 
3. Incepe sa te ocupi de acel hobby pe care il tot amani
 
Cu totii avem un lucru pe care il tot amanam din diferite motive. De cele mai multe ori dam vina pe lipsa de timp, insa adevarul este cu totul altul. Se intampla se te temi atat de tine, cat si de cei din jur. Consideri ca cei din jului tau vor crede ca hobbyul tau nu este decat un lucru pasager in viata ta si ca nu vei fi in stare sa realizezi nimic. Nu asulta ceea ce spun ei si urmeaza-ti visul.
 
4. Fa lucruri care te sperie
 
Niciodata nu vei afla daca esti bun sau daca iti place un anumit lucru atunci cand te temi. Incearca sa faci lucruri care iti dau fiori, deoarece ai sansa sa fii foarte bun in acel domeniu si de ce nu, vei sfarsi prin a-ti construi o cariera in acel domeniu.   


 
  
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016