Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lectii de baza pentru o viata mai buna

Tags: viata mai buna, lectii de viata, succes, atitudine, experiente, sinceritate, lucruri inutile, solutii, probleme

Ne place sa traim dupa propriul set de reguli. Cu totii facem greseli, invatam lectii si ne construim propria perceptie asupra lumii. Exista cateva adevaruri general valabile care te pot calauzi in viata si iti pot oferi o viziune mai clara asupra tuturor experientelor traite.
1. Nicio decizie nu este buna sau rea, rezultatul final conteaza
Aceasta este una din cele mai importante lectii pe care o invatam in viata. Poti face ceva in mod diferit fata de majoritatea oamenilor si sa fii criticat, insa daca aceasta decizie se dovedeste a fi benefica, vei fi aplaudat. Multi oameni importanti din istorie au fost criticati aspru pentru ideile lor, insa atunci cand aceste idei au functionat, acestia au fost rasplatiti si venerati.
 
2. Atitudinea noastra determina succesul, nu talentul
De cele mai multe ori consideram ca oamenii de succes sunt inzestrati cu un talent deosebit. Realitatea este ca fiecare dintre noi are diferite prioritati in viata si diferite aptitudini. Insa, cel mai important, fiecare are o atitudine diferita. Atitudinea noastra este cea care determina succesul. Nu considera niciodata ca nu esti suficient de talentat sau ca nu ai abilitatile necesare pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus. In schimb, inspira-te de la oamenii de succes. Lucreaza in mod continuu spre atingerea obiectivului. Fa pasii necesari si urmeaza-ti visele, fara a te gandi daca esti capabil sa duci la bun sfarsit obiectivul.
 
3. Nu te gandi la probleme, gandeste-te la solutii
In loc sa te concentrezi asupra problemelor, schimba-ti atitudinea si alege sa cauti solutii. Atunci cand iei in calcul cat mai multe solutii, devii mai optimist, indiferent cat de „neagra” ar fi situatia. Schimba-ti atitudinea negativista si comportamentul pesimist si vei gasi solutii acolo unde nici nu te asteptai.
 
4. Sinceritatea iti aduce cele mai multe beneficii
Traim intr-o lume extrem de competitiva, iar renuntarea la sinceritate pare a fi cea mai simpla si mai comoda solutie pentru a putea supravietui. Insa sinceritatea iti aduce beneficii pe termen lung. Pastreaza-ti integritatea, chiar daca toti cei din jur si-au pierdut-o. Integritatea si sinceritatea iti vor fi rasplatite. Cu cat esti mai cinstit in viata, cu atat viata va fi mai cinstita cu tine.
 
5. Renunta la lucrurile neimportante si concentreaza-te asupra celor esentiale
Nu uita sa te bucuri de lucrurile cu adevarat importante din viata. Asta inseamna sa stingi din cand in cand televizorul si sa inchizi computerul, sa-ti setezi telefonul pe Silentios si sa te bucuri de viata, asa cum este ea, fara acesti factori disturbatori. Doar asa vei realiza cat de mult timp pierzi in mod inutil in fiecare zi. Renunta si la oamenii inutili din viata ta, care iti ocupa timpul si te storc de energie, fara a-ti aduce in schimb niciun beneficiu. Cu cat te vei concentra mai mult asupra lucrurilor cu adevarat importante, cu atat vei obtine rezultate mai bune.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Marius Saceanu 24-Aug-2012 23:00:57

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016