Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi esentiali pentru indeplinirea oricarui obiectiv

Tags: indeplinirea obiectivelor, obiectiv, pasi, actiuni, succes, provocari

Vrei sa obtii tot ce iti doresti? Crezi ca totul este posibil daca esti cu adevarat hotarat si perseverent? Majoritatea oamenilor nu cred asta, iar acesta este motivul pentru care nu isi stabilesc obiective importante si nu au realizari palpabile in viata.
Daca iti doresti cu adevarat sa realizezi ceva in viata, ceva care te pasioneaza, nu trebuie decat sa urmezi urmatorii pasi si sa pornesti la drum avand claritate si incredere in reusita. Urmatorii pasi au functionat atat pentru miliardarii din lumea intreaga, atletii olimpici si oamenii obisnuiti care au avut o pasiune puternica.
 
Iata care sunt cei 5 pasi spre atingerea obiectivelor:
 
1. Stabileste-ti obiectivele
Descopera ce anume vrei sa faci in viata (unde te vezi in urmatorii 3-5 ani) si noteaza-ti obiectivul principal. Inainte a putea incepe, trebuie sa stii ce anume iti doresti cu adevarat.
 
2. Actioneaza
Dupa ce ai aflat ce iti doresti cu adevarat, va trebui sa stabilesti care sunt actiunile necesare in vederea atingerii obiectivului. Care sunt primii pasi ce trebuie luati? Fa primii pasi acum. Este important sa actionezi in mod consecvent pentru a putea indeplini cu succes obiectivul. Actioneaza in fiecare zi.
 
3. Adapteaza actiunile
Dupa ce ai inceput sa actionezi in directia dorita, vor aparea in mod inevitabil provocari neasteptate. Va trebui sa iti adaptezi actiunile si sa stabilesti care dintre ele dau roade si care nu. Dupa ce determini ce anume functioneaza, va trebui sa iti adaptezi actiunile si eforturile curente, luand in considerare noile informatii acumulate. Doar asa vei putea evolua.
 
4. Fii rabdator, pozitiv si perseverent
Rabdare: Pe masura ce te apropii de atingerea obiectivului, vei descoperi ca, uneori, lucrurile nu se vor intampla asa cum iti doresti sau atunci cand iti doresti. Fii rabdator, insa fii totodata prevazator si deschis la minte. Daca ceva chiar nu functioneaza, nu poti fii rabdator la infinit.
 
Pozitivitate: Atunci cand te vei confrunta cu diverse provocari (care vor aparea cu siguranta), nu uita sa iti pastrezi atitudinea pozitiva. Atunci cand vei atinge in cele din urma obiectivul, toate aceste provocari sau obstacole vor fi uitate sau isi vor pierde din importanta. Iar atunci cand esti optimist si rational, vei descoperi solutii mai bune la  provocarile intalnite. Studiile au demonstrat faptul ca negativismul ne incetineste procesul de gandire si ne diminueaza capacitatea de rezolvare a problemelor si creativitatea.
 
Perseverenta: Chiar si atunci cand totul pare imposibil de realizat sau fara speranta, nu renunta! Principalul motiv pentru care oamenii esueaza in indeplinirea obiectivelor este faptul ca renunta prea usor. Nu face si tu aceeasi greseala.
 
5. Bucura-te de experienta traita
Se spuna ca „viata este o calatorie, nu o destinatie”. Asa ca bucura-te de calatorie, de experienta traita. Studiile indica faptul ca oamenii sunt cei mai fericiti chiar inainte sa isi indeplineasca obiectivele, nu dupa ce le-au indeplinit. Bucura-te de fiecare pas luat.
 
Pe masura ce inaintezi, vei descoperi ca obstacolele intalnite pe parcurs ne ghideaza in directia dorita, ne arata unde am gresit si ce ar trebui sa facem diferit. Asadar, atunci cand iti stabilesti anumite obiective, accepta si provocarile care vor aparea, deoarece acestea te vor ajuta sa ajungi la destinatie.

Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016