Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 minciuni pe care oamenii nefericiti adora sa le spuna

Tags: oameni nefericiti, fericire, nefericire, optimism, cum sa fii fericit, negativism, dezvoltare personala

Cunosti si tu pe cineva care este tot timpul nefericit? Sau poate esti chiar tu acela? Fiecare dintre noi are momente mai putin placute in viata, insa acestea nu ne pot impiedica sa traim o viata implinita si satisfacatoare. Chiar daca tu insuti esti o persoana fericita si optimista, iti prezentam mai jos cele mai mari minciuni pe care oamenii nefericiti si le spun, care ii impiedica sa fie cu adevarat fericiti.
1. Fericirea trebuie sa astepte pana cand totul va fi perfect 
Oamenii fericiti inteleg ca viata este formata atat din momente placute, cat si din momente mai putin placute si ca trebuie sa acceptam circumstantele si sa incercam sa ne gasim fericirea chiar si in clipele de tristete. Este important sa inveti sa fii bucuros in special atunci cand te confrunti cu greutati, deoarece doar asa vei deveni mai puternic si vei fi motivat sa continui. Daca te complaci in nefericire si amaraciune, nu iti vei putea imbunatati niciodata viata.
 
2. Exista o singura modalitate de a privi situatia
Oamenii nefericiti sunt inflexibili in gandire si refuza sa creada ca isi pot schimba cu adevarat perceptiile despre lumea inconjuratoare si despre situatiile cu care se confrunta. Nu inseamna ca trebuie sa te minti singur si sa fii „prea” optimist sau nerealist. Inseamna doar ca intelegi faptul ca modul tau de gandire iti influenteaza intregul comportament si TU esti singurul responsabil de propria fericire.
 
3. Ceilalti ar trebui sa stie ce simt eu
Sa crezi cu incapatanare ca ceilalti ar trebui sa isi dea seama cum te simti tu sau ce gandesti este calea cea mai sigura spre nefericire. Oamenii fericiti inteleg ca trebuie sa le comunice celorlalti cum se simt, in loc sa astepte ca ceilalti sa isi dea seama singuri.
 
4. Stiu ce gandesc ceilalti
Este foarte usor sa tragi concluziile gresite daca judeci motivatiile celorlalti. Oamenii fericiti inteleg ca este aproape imposibil sa citesti gandurile cuiva si nu emit judecati decat dupa ce au dovezi clare ca ceilalti sunt rai, egoisti sau mincinosi.
 
5. Nu am niciun control asupra vietii mele sau asupra circumstantelor
Multi oameni nefericiti considera ca sunt lipsiti de putere si ca nu pot face nimic pentru a imbunatati situatiile nefericite. Oricine va fi nefericit daca se simte neputincios si lipsit de speranta.
 
6. Daca ma astept la ce e mai rau, nu voi fi dezamagit
Chiar si oamenii fericiti sunt dezamagiti uneori, insa daca nu iti permiti sa fii increzator, entuziasmat si optimist, te privezi de bucuria anticiparii. Trebuie sa accepti faptul ca vei fi dezamagit uneori in viata, iar acest lucru este perfect normal.
 
7. Ceilalti oameni sunt prosti sau neispraviti
Daca ii dispretuiesti pe toti cei pe care ii intalnesti, te vei simti cu siguranta singur si izolat. Poate ca te vei simti superior celorlalti, insa nu vei fi fericit. Adevarul este ca majoritatea oamenilor sunt obisnuiti, nu au o inteligenta sclipitoare, insa fiecare are diferite interese si arii de expertiza. Oamenii fericiti ii respecta pe ceilalti si ii accepta asa cum sunt, concentrandu-se asupra calitatilor, nu asupra defectelor.
 
8. Daca preferi sa te gandesti la partea negativa a unei situatii, esti realist.
Daca nu ai asteptari, nu ai nici impliniri. Oamenii nefericiti prefera sa nu isi faca planuri si se conving singuri ca este mai indicat sa nu isi asume riscuri, fiindca lucrurile nu pot iesi decat prost. Gandind astfel, acestia nu fac altceva decat sa se asigure ca vor fi nefericiti in continuare.
 
9. Lumea este un loc rau si periculos
Nu poate nimeni sa nege faptul ca exista multa durere si suferinta in lume. Insa, exista si atatea lucruri bune si atat de mult potential. Multi oameni refuza sa creada ca au sansa reala de a trai o viata echilibrata si fericita si ca exista multe oportunitati neexplorate. Oamenii fericiti nu sunt inconstienti cu privire la ce se intampla in lume. Insa acestia inteleg ca au obligatia sa traiasca viata din plin.
 
Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016