Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 motive serioase pentru a renunta la bauturile carbogazoase

Tags: bauturi carbogazoase, efecte nocive, renuntare, boli, probleme, sucuri acidulate

Exista numeroase motive intemeiate pentru care ar trebui sa renuntam definitiv la bauturile carbogazoase. Numeroase studii au demonstrat faptul ca sucurile acidulate ne distrug dintii, favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi si a insuficientei renale si creste riscul imbolnavirii de diabet zaharat de tip 2.
Iata cele mai importante motive pentru a renunta imediat la bauturile carbogazoase:
 
1. Contin foarte multe calorii, favorizand ingrasarea
De cele mai multe, uitam ca nu doar alimentele pe care le consumam, dar si bauturile contin calorii. Caloriile goale din bauturile carbogazoase favorizeaza ingrasarea. Consumarea unei cutii de suc acidulat pe zi (330 ml) se transforma intr-o jumatate de kilogram de grasime pe luna. Si nu cadeti in capcana bauturilor dietetice: acestea contin indulcitori artificiali care sunt si mai nocivi decat zaharul, pe termen lung. S-a descoperit ca persoanele care beau zilnic cel putin doua tipuri de bauturi acidulate care contin indulcitori artificiali prezinta risc dublu de a se imbolnavi precoce de insuficienta renala
 
2. Favorizeaza aparitia cariilor si cauzeaza probleme dentare
Consumul regulat de bauturi carbogazoase conduce la aparitia cariilor. Acidul fosforic din astfel de bauturi pot distruge smaltul dintilor intr-o proportie de 85%.
 
3. Favorizeaza aparitia osteoporozei
Osteoporoza poate fi favorizata de continutul ridicat de fosfor din bauturile carbogazoase, care incetineste absorbtia calciului in oase.
 
4. Favorizeaza aparitia migrenelor, a durerilor de stomac, a diareei si a balonarii
Aspartamul din sucurile acidulate dietetice este de vina pentru toate aceste afectiuni. Aspartamul este un indulcitor artificial care nu contine calorii, insa este de 180 de ori mai dulce decat zaharul. Este un aditiv alimentar extrem de controversat, fiind de asemenea asociat dezvoltarii mai multor tipuri de cancer.
 
5. Favorizeaza deshidratarea
Continutul ridicat de zahar din acest tip de bauturi conduce la deshidratare. Pentru a neutraliza efectul bauturilor carbogazoase ar trebui sa bem foarte multa apa, ceea ce nu se intampla de cele mai multe ori.
 
6. Favorizeaza aparitia celulitei
Stim cu totii ca zaharul in exces se transforma in celulita, acel aspect inestetic al pielii.
 
7. Favorizeaza aparitia diabetului
Continutul ridicat de zahar poate determina corpul sa produca mai multa insulina decat ar trebui, crescand astfel riscul dezvoltarii diabetului zaharat de tip 2.
 
8. Contin multa cofeina
Multe bauturi carbogazoase contin o cantitate semnificativa de cofeina, care poate cauza insomnii, hipertensiune, batai neregulate ale inimii si alte probleme cardiace.
 
9. Favorizeaza aparitia bolilor renale si de ficat
Consumul regulat de sucuri acidulate poate creste riscul dezvoltarii cirozei si poate duce la degradarea treptata a functiei renale, inclusiv la formarea pietrelor la rinichi.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016