Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 trasaturi ale oamenilor cu adevarat carismatici

Tags: oameni carismatici, relatii autentice, ascultare atenta, conversatie, oameni pozitivi

Unii oameni reusesc sa ii faca pe ceilalti sa se simta importanti si speciali. Unii oameni sunt carismatici in mod natural si reusesc sa construiasca si sa mentina relatii de calitate si sa ii influenteze pe ceilalti in mod pozitiv. Cu totii ne dorim sa fim inconjurati de astfel de oameni si poate speram sa devenim la fel ca ei.
Nu este greu sa fii carismatic. Iata cateva din trasaturile pe care oamenii carismatici le au in comun :
 
1. Asculta mai mult si vorbesc mai putin
Cum il poti face pe celalalt sa se simta important? Adreseaza-i intrebari, mentine contactul vizual, zambeste, da din cap in semn de aprobare si raspunde-i, atat verbal, cat si non-verbal. Nu e nevoie de cine stie ce abilitati iesite din comun. Atunci cand vorbesti, ofera sfaturi doar daca ti se cere acest lucru. Ascultarea atenta ii arata celuilalt ca iti pasa cu adevarat, mai mult decat atunci cand ii oferi sfaturi. Vorbeste doar atunci cand ai ceva important de spus, important pentru celalalt, nu pentru tine.
 
2. Nu asculta selectiv
Unii oameni sunt incapabili sa ii asculte cu adevarat pe cei pe care ii considera inferiori intr-un fel sau altul. Desigur, poti vorbi cu ei, insa mereu ai senzatia ca nu esti luat in serios si nu esti ascultat cu atentie. Oamenii cu adevarat carismatici ii pot asculta cu atentie pe toti ceilalti, indiferent de pozitia sociala, chiar daca interlocutorul este „inferior”. De ce? Pentru ca acestia stiu ca toti oamenii sunt egali.
 
3. Nu se lasa distrasi in timpul unei conversatii
Atunci cand vorbesti cu cineva, nu ai voie sa iti verifici telefonul, sa te uiti in monitor, sa te concentrezi asupra altor lucruri. Nu poti stabili o conexiune reala cu cineva daca nu ii acorzi toata atentia ta. Acest dar este oferit de putini oameni. De aceea este atat de apreciat un om care nu se lasa distras de factorii externi atunci cand comunica cu o alta persoana.
 
4. Ofera inainte sa primeasca, chiar daca nu primesc niciodata
Nu te gandi niciodata ce poti obtine. Gandeste-te ce poti oferi. Doar oferind altora vei putea pune bazele unei conexiuni autentice.
 
5. Nu se cred atotstiutori si atotputernici
Cei care sunt usor impresionati de un comportament arogant si atotstiutor sunt... aroganti si atotstiutori. Restul oamenilor nu sunt impresionati de un astfel de comportament si nu isi doresc sa stea in preajma unor astfel de persoane.
 
6. ...fiindca stiu ca si ceilalti sunt la fel de importanti
Deja te cunosti pe tine. Iti cunosti opiniile si perspectiva asupra vietii. Insa mai ai ceva de invatat de la oricine, oricat de neinsemnata ar parea persoana respectiva. Celalalt stie cu siguranta lucruri pe care tu nu le stii. De aceea este important sa asculti si sa acorzi atentia ta tuturor, in egala masura: ai ceva de invatat de la fiecare persoana intalnita.
 
7. Isi aleg cu grija cuvintele
Cuvintele rostite de tine au un impact asupra celorlalti. Cu totii dorim sa ne asociem cu persoane fericite, entuziaste, implinite. Cuvintele pe care le folosesti pot contribui la imbunatatirea stimei de sine a unei persoane. In loc sa scoti in evidenta defectele cuiva, concentreaza-te asupra calitatilor. Lauda-i pe ceialalti pentru reusitele lor.
 
8. Nu discuta despre nereusitele altora
Nu rade de ceilalti si de nereusitele lor. Nu ii barfi pe ceilalti. Oamenii cu care ii barfesti pe altii vor crede ca ii vei barfi si pe ei cu prima ocazie.
 
9. Isi recunosc greselile
Pentru a fi carismatic trebuie sa fii in primul rand autentic. Fii umil, nu te feri sa iti recunosti greselile. Desi nu este indicat sa razi de ceilalti, poti sa razi de tine si de nereusitele tale. Oamenii vor rade cu tine. Si te vor placea mai mult daca esti sincer. Si isi vor dori sa fie in preajma ta.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016