Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai cautate profesii in strainatate

Tags: profesii cautate in strainatate, meserii, dezvoltare profesionala, cele mai cautate meserii, salariu mediu anual

In cazul in care sunteti interesat sa plecati peste hotare sau doriti sa va schimbati profesia intr-un viitor apropiat, am pregatit mai jos o lista a celor mai cautate meserii din strainatate, care ofera multiple posibilitati de dezvoltare profesionala.
1. Farmacist
- salariu mediu anual (SUA): 111.570 dolari
 

Pe langa faptul ca aceasta meserie este foarte bine remunerata, este si de viitor. Se anticipeaza o crestere de 25 la suta a locurilor de munca disponibile in acest domeniu pana in anul 2020.
 
2. Inginer software
- salariu mediu anual (SUA): 90.530 dolari
- se anticipeaza o crestere de 30% pana in 2020

 
O profesie care nu va disparea curand. Inginerii de software dezvolta aplicatii care sa le permita utilizatorilor sa efectueze sarcini specifice pe computer sau pe alte dispozitive mobile si creeaza sisteme de operare care sa poata fi rulate pe diverse dispozitive si sisteme de control. Cel mai cautat post in acest domeniu este cel de Dezvoltator Java.
 
3. Terapeut fizic
- salariu mediu anual (SUA): 76.310 dolari
- se anticipeaza o crestere de 39% pana in 2020

 
Nu este usor sa obtii aceasta calificare, insa este cu siguranta o meserie de viitor. Jobul implica lucrul cu pacientii care au suferit diverse accidente sau care sufera de boli ce ii impiedica sa se miste si sa functioneze in mod normal. Terapeutii fizici lucreaza de obicei in spitale, clinici si azile de batrani.
 
4. Asistent medical
- salariu mediu anual (SUA): 64.640 dolari
- se anticipeaza o crestere de 26% pana in 2020

 
Asistentii medicali raman extrem de cautati peste hotare.
 
5. Contabil
- salariu mediu anual (SUA): 61.690 dolari
- se anticipeaza o crestere de 16% pana in 2020

 
Meseria de contabil este in continuare rentabila, cel putin in strainatate. Contabilii sunt angajati de obicei cu norma intreaga si se intampla frecvent ca acestia sa lucreze peste program, in special in perioadele de varf.
 
6. Reprezentant vanzari
- salariu mediu anual (SUA): 56.620 dolari
- se anticipeaza o crestere de 16% pana in 2020

 
Reprenzentatii de vanzari comercializeaza produse si servicii unor clienti importanti, unor agentii, organizatii sau companii. Este un job stresant, in mare parte deoarece se lucreaza pe baza de comision.
 
7. Asistent administrativ
- salariu mediu anual (SUA): 34.660 dolari
- se anticipeaza o crestere de 12% pana in 2020

 
Un alt job la mare cautare este cel de asistent administrativ. Sarcinile postului includ redactarea documentelor, organizarea fisierelor, stabilierea de intalniri si efectuarea de rezervari. Majoritatea locurilor disponibile se gasesc in spitale, agentii guvernamentale, birouri de avocatura si clinici medicale. Numarul asistentilor virtuali – persoane care lucreaza de acasa - a crescut in ultima perioada.
 
8. Reprezentant relatii clienti
- salariu mediu anual (SUA): 30.460 dolari
- se anticipeaza o crestere de 15% pana in 2020

 
Persoanele care detin aceasta functie reprezinta vocea sau imaginea companiei in fata clientilor. Jobul presupune interactiunea frecventa cu clientii, rezolvarea reclamatiilor, raspunderea la intrebari si solutionarea problemelor. Cele mai multe pozitii se gasesc in cadrul call center-urilor, bancilor, companiilor de asigurari si reprezentantelor comerciale.  
 
9. Receptionist
- salariu mediu anual (SUA): 25.240 dolari
- se anticipeaza o crestere de 24% pana in 2020

 
Chiar daca este considerata a fi o profesie nesemnificativa, functia de receptionist poate fi punctul de plecare in dezvoltarea unei cariere importante in cadrul unei organizatii. Jobul implica realizarea de sarcini administrative, raspunderea la apeluri telefonice, oferirea de informatii vizitatorilor si multe alte sarcini secundare. Aceasta pozitie este disponibila in aproape orice sector de activitate.

Sursa: AOL Jobs
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016