Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii un sef mai bun chiar de astazi

Tags: calitati lideri, sfaturi antreprenori, atentie la detalii, sfaturi angajati

Dezvoltarea abilitatilor efective de conducere ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru toti oamenii de afaceri din lume, insa lipsa de timp uneori nu le permite sa se gandeasca la anumite modificari, care ar putea aduce un plus de valoare companiei lor.
Pentru a deveni un lider mai bun nu este necesar sa investesti mai multi bani sau sa participi la cursuri plictisitoare de leadership. De cele mai multe ori, actiunile simple, cele care depind doar de comportamentul si de atitudinea ta, sunt cele care iti pot aduce succesul.

Iti vom prezenta in continuare patru sfaturi care te vor ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de lider incepand chiar de astazi:

1. Acorda zilnic 15 minute celor care au ceva de spus

Orice angajat, furnizor, colaborator sau investitor stie cu siguranta ca esti o persoana ocupata, asa ca ar trebui sa te gandesti in momentul in care unul dintre ei te contacteaza, ca cel mai probabil au ceva important de spus. Asadar, aloca zilnic 15 minute celor care isi doresc sa iti propuna o schimbare sau o oportunitate pentru afacerea ta. Este important sa asculti toate ideile, fara sa le judeci. Nu poti sa stii in ce mod te vor ajuta!

2. Cere detalii

In loc sa pui intrebari de baraj, care sa ii intimideze pe cei aflati in fata ta, care pana la urma iti propun o idee pentru imbunatatirea strategiei tale de afaceri, incurajeaza-i sa iti dea mai multe detalii despre planul lor si despre cum poate aduce acesta avantaje in cel mai scurt timp. Incurajandu-i pe oameni sa iti spuna mai multe despre ideile personale care privesc afacerea ta, ii vei stimula sa spuna exact ceea ce gandesc, fara a se simti ca la un interogatoriu.

3. Permite indoielile

In general, antreprenorii obtin succes in ceea ce intreprind datorita increderii si optimismului cu care isi urmeaza viziunile si idealurile. Cu toate astea, atunci cand au de a face cu propuneri care vin din exterior, este in regula sa isi intrebe interlocutorii "Si daca nu avem dreptate"? Asta nu inseamna ca au respins din start ideea, ba dimpotriva! Cauta cele mai bune motive sa creada in ea.

4. Mergi la masa cu o persoana interesanta

Petrece-ti pauza de masa de la birou sau iesi la cafea o data pe saptamana cu o persoana pe care o admiri. Se spune ca devenim ca oamenii cu care ne petrecem timpul, asa ca alege sa ai oameni interesanti in jur.
 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016