Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa inveti repede si eficient o limba straina

Tags: cum sa inveti o limba straina, metode de invatare, imersiune, limbi straine, cuvinte noi, vorbitori nativi

Care este cea mai eficienta metoda de invatare a unei limbi straine? Daca nu poti petrece o perioada de timp intr-o tara in care se vorbeste limba respectiva (modul ideal de invatare), atunci trebuie sa faci tot posibilul pentru a te "inconjura" de limba respectiva: cursuri audio, filme, muzica, carti si, bineinteles, conversatii cu vorbitori nativi.
Iata cateva aspecte de care sa tii cont atunci cand iti doresti sa stapanesti o noua limba starina intr-un timp cat mai scurt:
 
1. Petrece suficient timp invatand
Daca iti doresti cu adevarat sa inveti o limba straina, atunci va trebui sa iti aloci timp suficient pentru studiu. Cu cat petreci mai mult timp inconjurat de limba respectiva, cu atat vei invata mai repede. Asta inseamna ca trebuie sa asculti conversatii, sa citesti, sa scrii, sa vorbesti si sa repeti cuvinte si expresii in limba respectiva. Tot mai multe metode de predare a limbilor straine se bazeaza pe tehnica "imersiunii" - sa te inconjori te limba respectiva, sa o asculti zilnic, pana ajungi sa o intelegi in mod natural.
 
2. Asculta si citeste in limba respectiva zilnic!
Asculta lectii audio in timp ce te deplasezi spre si dinspre serviciu. Citeste cate ceva in limba respectiva in fiecare zi. Noteaza-ti expresiile si cuvintele necunoscute si cauta-le in dictionar. Daca vei face acest exercitiu simplu de ascultare si citire in fiecare zi, te vei obisnui imediat cu limba.
 
3. Concentreaza-te asupra cuvintelor si expresiilor noi
Pentru a stapani o limba straina, trebuie sa inveti vocabular, nu exista scapare. Incearca sa gasesti legaturi intre cuvinte, descopera cum sunt formate cuvintele si expresiile. Invata-le treptat, prin exercitii de ascultare si citire. Citeste materiale online, incearca sa traduci continutul folosind dictionarele disponibile online si construieste-ti liste de cuvinte pe care sa le repeti. Este extrem de important sa iti dezvolti vocabularul in limba respectiva, altfel nu vei putea purta conversatii si nu te vei putea exprima in mod coerent.
 
4. Asuma-ti responsabilitatea
Daca iti doresti cu adevarat sa inveti o limba straina, atunci trebuie sa iti asumi responsabilitatea. Nu astepta sa te impinga nimeni de la spate, nu astepta ca profesorul sau meditatorul sa iti spuna ce trebuie sa faci. Niciun profesor, oricat de priceput ar fi, nu te poate invata sa vorbesti fluent o limba straina, daca tu nu exersezi in particular si nu iti dai tot interesul.
 
5. Relaxeaza-te!
Nu te mai gandi la toate cuvintele pe care nu ti le mai aduci aminte, nici la cele pe care nu le intelegi inca. Nu asta conteaza. Tot ce conteaza este faptul ca inveti si iti imbunatatesti in mod constant cunostintele.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016