Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ramai pozitiv intr-o lume negativa

Tags: pozitivism, negativism, cum sa fii pozitiv, fericire, dezvoltare personala

Sa fim realisti: intr-o zi obisnuita nu suntem inconjurati de lucruri, imagini, ganduri si idei pozitive. Lucrurile negative tind sa ne domine viata. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca suntem bombardati cu stiri despre razboaie si crime. Cum putem ramane pozitive in mijlocul unei lumi macinate de negativism si rautate?
Pentru a reusi cu adevarat in viata, exista un singur secret: trebuie sa ramai pozitiv, orice s-ar intampla. Poate fi destul de dificil sa iti pastrezi pozitivismul uneori, in special atunci cand te confrunti cu probleme si necazuri in viata personala.
 
Urmatoarele sfaturi au fost concepute pentru a te ajuta ramai pozitiv sau sa iti transformi negativismul in pozitivism:
 
1. Nu mai face lucrurile care iti aduc nefericire
Pare simplu si de la sine inteles. Insa, de multe ori, investim timp si energie in lucruri care de fapt ne fac nefericiti si ne impiedica sa fim cu adevarat fericiti. Analizeaza-ti viata  cu atentie: ce observi? Faci anumite lucruri care iti aduc nefericirea? Exista anumite obiceiuri adanc inradacinate care iti saboteaza sansele de a fi fericit? Cu siguranta exista, insa de multe ori ne este aproape imposibil sa le recunoastem. In special consumul de alcool si droguri sugereaza o problema serioasa si o cauza ascunsa a nefericirii si a negativismului.
 
2. Inconjoara-te de oameni care te sprijina si te ajuta sa cresti
Asa cum lucrurile pe care le facem si gandurile ne influenteaza fericirea sau nefericirea, tot asa si oamenii de care ne inconjuram ne ajuta fie sa evoluam, fie sa involuam. De multe ori, ne inconjuram de oameni negativi care nu ne ajuta sa crestem. Daca vrei sa ai o viata implinita, va trebui sa elimini aceste influente negative.
 
3. Reconsidera modul in care vezi lumea inconjuratoare
Atunci cand incepi sa adopti o gandire pozitiva, iti dai seama cat timp ai irosit inconjurat de negativism. Tu alegi modul in care privesti lumea inconjuratoare. Poti alege sa vezi binele sau poti alege sa vezi raul. Doar dupa ce vei alege sa vezi binele, vei intelege cat de important este sa te concentrezi asupra lucrurilor pozitive din viata ta. Schimba-ti perspectiva asupra lumii si intreaga ta viata se va schimba.
 
4. Crede ca iti poti schimba viata in bine  
Poate fi extrem de dificil sa depasesti etapa in care consideri ca nu poti face anumite lucruri. Daca tu nu crezi ca iti poti schimba viata in bine, nici nu se va schimba vreodata de la sine. Daca nu tu nu crezi in tine, nu ai cum sa fii fericit.
 
5. Nu cauta fericirea in oameni sau lucruri  
Daca esti nefericit, trebuie sa rezolvi mai intai problema din interior. Nu poti apela la oameni sau lucruri pentru a fi fericit, deoarece aceasta fericire este de scurta durata. Singura fericire care dainuie este cea pe care o gasesti in tine insuti.
 
Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016