Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ideea de milioane: 7 tehnici pentru a dezvolta idei stralucite

Tags: idei stralucite, ideea de milioane, dezvoltarea ideilor, inspiratie, idei de afaceri

Toate afacerile de miliarde de dolari, website-urile populare si filmele de succes au avut un punct de plecare comun: o idee stralucita. Intrebarea este cum ajungi la acea idee mareata? Trebuie sa astepti sa te "loveasca" inspiratia sau norocul?
Nu, nu este vorba de noroc aici. Exista cateva modalitati testate prin care poti dezvolta acea idee stralucita.
 
1. Concentreaza-te asupra contrastelor
Atunci cand un anumit lucru devine extrem de popular, de obicei si oposul acestuia va ajunge la fel de popular. Opusul unei idei stralucite poate da nastere unei alte idei de afaceri stralucite. Tot ce trebuie sa faci este sa retii aspectele importante ale ideii respective, dar sa faci ceva complet opus. Spre exemplu, exista multe retele de socializare care te ajuta sa te conectezi la un numar cat mai mare de prieteni si cunostinte. De ce sa nu existe si retele de socializare care sa te conecteze la un cerc restrans de prieteni?
 
2. Creeaza variante
Ia o idee buna si imparte-o in mai multe variante posibile. Daca ai o idee pentru dezvoltarea unui website de succes intr-un anumit domeniu, incearca sa te gandesti la toate subdomeniile si variantele posibile. Cum ai putea acoperi toate aceste variante? Ce fel de platforme ai utiliza?
 
3. Gaseste o idee, apoi schimba contextul
Gandeste-te la ceva ce iti place si incearca sa gasestii alte aplicatii pentru acea idee. Adapteaza ideea la un alt context. Nu exista idei noi, doar contexte noi.
 
4. E OK sa ai si idei obisnuite, simple sau plictisitoare
O idee stralucita este de multe ori rezultatul unei idei obisnuite care a avut timp sa se dezvolte. Spre exemplu, Google s-a format de la ideea de a oferi „un motor de cautare rapid si eficient”, iar Facebook a plecat initial de la ideea „unui site care sa permita prietenilor sa comunice intre ei”. Oricine ar fi putut avea astfel de idei. Chiar daca ideea originala pare simpla sau banala, conteaza cum o dezvolti.
 
5. Ignora-i pe ceilalti
Atunci cand dezvolti idei gandindu-te ce isi doresc ceilalti, nu poti decat sa presupui, iar presupunerile sunt de multe ori gresite. In loc sa creezi idei pentru altii, creeaza pentru tine. Gandeste-te ce ti-ar placea tie si nu vei gresi.
 
6. Dezvolta ideea asa cum ai rezolva o problema
Cu toate ca au existat multe idei stralucite in istorie care au fost rezultatul unei inspiratii de moment, majoritatea ideilor bune au fost dezvoltate dupa zile, saptamani sau luni de zile de munca. Trebuie sa fii pregatit sa dezvolti ideea si sa o imbunatatesti in mod continuu.
 
7. Nu irosi nicio idee
Retine orice idee, oricat de neinsemnata ar parea. Cate idei stralucite ai uitat pana acum? Din acest punct de vedere, este indicat sa mergi pretutindeni insotit de un carnetel si un pix, pentru a-ti nota orice idee buna pe loc.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.38 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016