Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasi esentiali in dezvoltarea increderii de sine

Tags: dezvoltarea increderii de sine, incredere, infruntarea temerilor, dezvoltare personala, actiune, esec, frica, incredere in tine

Ti-ai dori sa ai mai multa incredere in tine? Atunci trebuie sa te pui in miscare, sa actionezi. Asa cum a spus Dale Carnegie "Lipsa actiunii alimenteaza teama si frica. Actiunea alimenteaza increderea si curajul. Daca vrei sa iti invingi teama, nu sta acasa sa te gandesti la ea. Iesi afara si ocupa-ti timpul cu ceva."
Primul pas in dezvoltarea increderii in sine consta este ACTIUNEA.
Atunci cand iti doresti ca un anumit lucru sa se intample, actioneaza. Daca iti petreci timpul analizand problema la nesfarsit, vei ajunge sa nu mai ai curajul sa actionezi si sa iti pierzi treptat entuziasmul. Iata cateva sfaturi eficiente in acest sens:
 
Traieste in prezent. Cel mai bun sfat pe care ti-l poate da oricine este sa renunti la trecut si sa nu iti faci griji pentru viitor, concentrandu-te exclusiv asupra prezentului - doar acesta poate fi controlat. Trecutul nu mai poate fi schimbat si nu stii niciodata ce iti rezerva viitorul. Asadar, renunta la griji si actioneaza in momentul prezent.
 
Relaxeaza-te. Nu mai lua lucrurile prea in serios si lumea ta va fi mult mai putin complicata. Relaxeaza-te si renunta la gandurile negative care nu fac decat sa te tina pe loc.
 
Doreste-ti cu adevarat altceva. Atunci cand iti urmezi pasiunea sau urmaresti atingerea unui obiectiv, actiunea devine naturala. Nu te vei teme sa actionezi, ba din contra!
 
Al doilea pas in dezvoltarea increderii de sine este INFRUNTAREA TEMERILOR.
 
„De fiecare data cand  iti infrunti temerile, castigi putere, curaj si incredere in tine. Trebuie sa faci lucrurile pe care nu crezi ca le poti face.” – Eleanor Roosevelt.
 
Daca nu infrunti temerile, nu ai cum sa iti imbunatatesti increderea in tine la nivel profund. Experientele din care iesi invingator, prin care iti dovedesti ca frica poate fi invinsa, sunt cele care construiesc adevarata incredere de sine. Nu exista cale de scapare. Cum iti poti infrunta temerile? Iata cateva sfaturi:
 
Fii curios. Atunci cand nu esti deschis la minte, iti creezi singur limite si bariere. Insa atunci cand devii curios, lumea capata o cu totul alta dimensiune. Curiozitatea presupune anticipare si entuziasm. Atunci cand esti entuziasmat, uiti imediat de teama. Aminteste-ti cate lucruri ai descoperit in trecut datorita curiozitatii.
 
Intelege faptul ca frica exista doar in mintea ta. De cele mai multe ori, fricile si temerile noastre au la baza experiente negative din trecut sau interpretari gresite. Alteori, este vorba de o lipsa de comunicare. Nu mai lua fricile in serios. Acestea te impiedica sa evoluezi.
 
Al treilea pas important in dezvoltarea increderii de sine este PREGATIREA.
 
„Un element important pentru atingerea succesului este increderea de sine. Un element important al increderii de sine este pregatirea.” – Arthur Ashe.
 
Atunci cand nu cunosti amanunte despre ceea ce urmeaza sa faci, iti creezi tot felul de scenarii de groaza. Pregatirea si informarea sunt esentiale. Daca te pregatesti suficient, vei fi mult mai increzator in fortele proprii si mai confortabil in propria piele.
 
Al un alt pas in dezvoltarea increderii de sine este ACCEPTAREA ESECULUI SI A GRESELILOR.
 
„Increderea nu vine din faptul ca ai mereu dreptate, ci din faptul ca nu ti-e frica sa gresesti.” – Peter T. Mcintyre
 
Infrunta-ti fricile, experimenteaza. Doar asa vei descoperi ca nici esecul, nici greselile nu te omoara. Suntem toti supusi greselilor. Greselile te ajuta sa inveti, sa capeti experiente noi, esentiale in dezvoltarea ta, sa devii mai puternic si sa stii ce vrei cu adevarat de la viata.
 
In cele din urma, cel mai important pas in dezvoltarea increderii de sine este SA STII CE ITI DORESTI DE LA VIATA.
 
„Lumea face partie pentru cel care stie incotro se indreapta.” – Ralph Waldo Emerson
 
Pentru a capata mai multa incredere de sine, trebuie mai intai sa te cunosti mai bine, sa iti infrunti temerile, sa iti testezi limitele, sa gresesti, sa esuezi si sa te ridici. Atunci cand stii cu adevarat cine esti si ce iti doresti de la viata, nimeni si nimic nu iti mai poate sta in cale.

Sursa: The Positivity Blog
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016