Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti vinde un blog cu 20.000 dolari dupa doar 8 luni. Exista cateva mici secrete de inceput

Tags: blog, wordpress, blogging, nisa, vanzare blog, secrete blog

Blogurile au inceput sa aduca sume importante de bani celor care si-au dat seama de potentialul pe care il ofera platformele care initial aproape ca nu atrageau atentia nimanui. Inca din primul an la universitate, bloggerul care a creat Blog Tyrant a reusit sa vanda un astfel de domeniu cu 20.000 de dolari la doar 8 luni dupa ce il crease. Pentru ca un expert in domeniu impartaseste intotdeauna din experienta sa, si detinatorul acestui site a ales sa dezvaluie etapele pe care le-a urmat pentru a continua sa creeze bloguri pe care ulterior le-a vandut cu sume la fel de mari.
Unul dintre elementele esentiale consta tocmai in etapa premergatoare construirii unui astfel de blog.

1. Scrie un blog in care crezi cu adevarat

Orice om care a reusit in domeniu iti va spune ca trebuie sa iubesti ceea ce faci. Oricat de idealist ar suna, functioneaza. In caz contrar, ar trebui sa lucrezi 8 luni de zile la un proiect care nu-ti face placere si in care nu crezi. Un astfel de demers nu are cum sa aiba succes si se va finaliza doar cu regretul ca ai irosit cateva luni facand ceva ce nu-ti place. In plus, trebuie sa te asiguri ca iti pastrezi entuziasmul pana la sfarsit.

2. Alege o nisa cu profunzime

Acesta este urmatorul pas. Domeniul pe care il alegi trebuie sa aiba... adancime. Va trebui sa ai loc sa te misti, sa iti dezvolti proiectul si sa cresti. Daca alegi un sector prea ingust, vei descoperi ca cititorii tai nu devin mai numerosi, chiar daca tu muncesti din ce in ce mai mult. In schimb, daca alegi ceva mult prea general, s-ar putea sa fie prea greu sa concurezi cu site-urile deja existente.

3. Nu-ti face griji din cauza nisei dominante

Poti face bani si fara sa domini acea nisa. Daca iti vei propune de la inceput sa fii cel mai bun din domeniul respectiv, s-ar putea sa fii dezamagit in scurt timp tocmai pentru ca locul de cel mai bun apartine deja cuiva. Chiar daca este extraordinar sa fii pe primul loc, nu este o conditie obligatorie pentru a castiga bani. Internetul este suficient de incapator incat sa poti avea succes fara sa fii site-ul dominant din nisa aleasa.

4. Gandeste-te cum poti avea un blog profitabil

Inainte de a porni pe acest drum, vei avea in vedere cateva idei despre cum ai putea sa obtii bani de pe urma blogului. De ce? Pentru ca cineva iti va cumpara blogul numai daca este profitabil. Nu conteaza cat trafic inregistrezi sau cate articole grozave ai daca nu obtii un profit bun. Exista multe bloguri uimitoare cu trafic enorm si un numar impresionant de abonati care nu reusesc totusi sa fie profitabile.


5. Alege un nume bun pentru domeniu si ocupa-te eficient de branding

Numele viitorului blog este foarte important pentru ca cei care vor dori sa il cumpere la un moment dat vor cumpara, in definitiv, reputatia blogului tau. Blogurile care sunt situate la un nivel profitabil sunt cele care aduc mult trafic si bani, dar care sunt si foarte cunoscute. Un blog trebuie astfel sa se diferentieze de concurenta atat prin aspect, cat si prin continut.

6. Construieste-ti blogul pe WordPress

De ce nu altceva? Pentru ca daca vrei sa iti vinzi blogul pentru 20.000 de dolari va trebui sa fii pur si simplu pe WordPress. Iti permite sa adaugi sute de plugin-uri diferite si complet gratuite si poti schimba astfel modul in care site-ul tau functioneaza. A-ti construi blogul direct pe aceasta platforma inseamna sa ai inca de la inceput un avantaj.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016