Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne care te avertizeaza ca este timpul sa renunti

Tags: semne, renuntare, nefericire, frustrari, esec, probleme, cand sa renunti

Te gandesti sa iti schimbi locul de munca? Sau poate iti doresti sa iesi dintr-o relatie, sa renunti la o facultate sau sa abandonezi o alta activitate inceputa? Iti poti da seama cand este timpul sa renunti? Si ce anume te determina sa ajungi la aceasta concluzie?
Exista anumite semne care te pun pe ganduri. Chiar daca schimbarea este aproape intotdeauna infricosatoare datorita elementului necunoscut din ecuatie, asta nu inseamna ca trebuie sa continui ceva ce realmente nu iti mai aduce nicio satisfactie. Renuntarea poate fi resimtita ca un fel de esec – in special atunci cand ai investit mult timp si efort in activitatea sau relatia respectiva.
 
Stii ca a venit vremea sa renunti atunci cand...
 
Resimti mai multe frustrari si mai multa nefericire decat satisfactii sau fericire
Atunci cand experientele negative canteresc mai greu decat cele pozitive, iar acest lucru se intampla de o perioada lunga de timp, este timpul sa faci o schimbare majora. Un semn de netrecut cu vederea este urmatorul: rasufli usurat si te simti mai fericit doar cand te gandesti sa renunti.
 
Nu iti poti imagina nicio solutie posibila sau nu te poti imagina continuand in acest fel
Ai incercat sa rezolvi problemele si sa gasesti solutii, insa totul a fost in zadar. Nu ai convingerea ca lucrurile se vor schimba in bine. Poate ca ti-a fost promisa o promovare de ani buni de zile, sau poate ca ai asteptat ca partenerul de viata sa isi schimbe obiceiurile proaste, insa toate promisiunile au fost zadarnice. In astfel de situatii, cand deja ai incercat totul si ai ajuns la capatul puterilor, nu exista o alta cale – trebuie sa renunti.
 
Daca vei continua in acest fel, simti ca o sa innebunesti
Consideri ca viata ta ar putea fi mult mai implinita si mai fericita daca ai renunta? Iti afecteaza situatia curenta sanatatea fizica sau psihica? Atunci trebuie neaparat sa renunti. Relatiile toxice cu partenerul de viata, seful sau anumiti clienti te vor stoarce efectiv de energie si te vor aduce in pragul nebuniei. Renunta pana nu este prea tarziu!
 
Te afli in respectiva situatie din motive complet gresite
Decizia de a ramane se bazeaza pe o temere de-a ta, nu pe o convingere personala? Atunci inseamna ca te afli in acea situatie pentru motivele gresite. Te temi ca vei rani sentimentele cuiva daca renunti? Decizia ta are la baza un sentiment al raspunderii? Te temi sa recunosti ca ai facut o greseala sau sa o iei de la capat? In loc sa consideri ca renuntarea reprezinta un esec sau o recunoastere a neputintei, consider-o ca pe o eliberare, o necesitate. Nu ramane intr-o situatie care iti aduce nefericire doar pentru ca te simti „obligat”.
 
Toti prietenii iti spun ca ar trebui sa renunti
Prietenii si familia te cunosc cel mai bine, iar daca ei considera ca situatia respectiva iti provoaca mai mult rau decat bine, ar trebui sa ii asculti. De multe ori, alegem sa ignoram anumite semnale de alarma, iar ceilalti ne pot trezi la realitate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016