Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Sfaturi pentru un marketing eficient cu buget mic

Tags: marketing, buget redus, parteneriate strategice, materiale promotionale

Ce faci cand ai un buget redus pentru strategia ta de marketing? Nu te ingrijora, ai toate sansele ca prin investitii minime, sa iti cresti numarul de clienti si prin urmare si vanzarile.
Iata cateva modalitati care iti aduc succesul in afaceri, fara sa cheltuiesti prea mult:
 
1. Promoveaza-te atat cat iti permiti
Afacerile mari isi aloca bugete consistente pentru publicitate, cu scopul de a-si crea un brand si pentru a-si creste vanzarile. Afacerile mici insa, nu au resursele necesare pntru a aplica o astfel de strategie. Dar asta nu inseamna ca nu poti sa te promovezi singur, cu oferte care vor atrage clientii.
 
2. Ofera o varianta mai ieftina
Oricat de bun ar fi produsul sau serviciul tau, vor exista clienti care nu vor fi dispusi sa plateasca pretul pe care il ceri sau care vor prefera sa renunte mai curand la calitate, decat sa plateasca pretul intreg.
Asadar, include in oferta versiuni ale produselor/serviciilor mai mici sau mai slabe, la un pret scazut.
 
3. Unii doresc ce e mai scump
Dar nu toti clientii doresc pretul cel mai ieftin. Multi dintre ei sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a obtine un serviciu/ produs premium. Iti poti mari volumul de vanzari, dar si venintul, prin oferirea unui produs mai complex.
 
4. Redimensioneaza materialele promotionale
Prin reducerea dimensiunii materialelor promotionale (flyere, afise), poti tipari mai multe bucati, la acelasi pret. In plus, vei fi chiar surprins sa constati ca varianta scurtata a mesajului este chiar mai eficient decat cea initiala.
 
5. Creeaza parteneriate strategice
Contacteaza reprezentantii unor companii care nu fac parte din concurenta, dar care se adreseaza aceleiasi piete si propune-le sa le faci publicitate produselor/serviciilor lor, in schimbul aceluiasi serviciu. Astfel de intelegeri genereaza marirea volumul de vanzari, cu sacrificii minime.
 
6. Profita de aprecierea clientilor tai
Clientii vechi te cunosc si te apreciaza. De ce sa nu profiti de pe urma imaginii bune pe care ti-ai creat-o? Vino cu oferte speciale doar pentru clientii loiali, iar atunci cand lansezi produse sau servicii noi, anunta-i mai intai pe ei.


 
Autor: Marketing Portal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Reparatii Frigidere 06-Ian-2022 07:45:29
Am sa incerc sa profit de clienti vechi . Nu m-am gandit afacerea mea este mica dar incerc sa cresc de la an la an . Multumesc pt sugesti articolul dv ma ajutat . Cu respect.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016