Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 metode eficiente de imbunatatire a performantelor in vanzari

Tags: vanzari, metode imbunatatire, performante in vanzari, metode eficiente, clienti potentiali, promovare, afaceri

Vanzarile nu se rezuma doar la tehnica. Pentru a fi cat mai eficient in domeniul vanzarilor, va trebui sa dai dovada de multa ingeniozitate si creativitate. Exista anumite metode inedite de imbunatatire a performantelor in domeniul vanzarilor. Urmatoarele 10 metode simple sunt uneori trecute cu vederea, desi sunt extrem de eficiente. Acestea ne sunt sugerate de Robert Ashton, in cartea sa "The Entrepreneur's Book of Checklists".
1. Fii memorabil
In primul rand, trebuie sa te deosebesti de multime. Nu fii la fel ca toti ceilalti. Cei mai de succes oameni de afaceri stiu sa se faca remarcati.
 
2. Fii peste tot
Participa la orice eveniment important din domeniul tau de activitate. Participa in special la targurile si evenimentele unde stii ca vei intalni multi clienti potentiali. Invata sa le adresezi intrebari bune pentru a le capta atentia si a iesi in evidenta.
 
3. Nu pleca nicaieri fara carti de vizita
Oriunde ai merge, chiar si atunci cand te duci la supermarket, ia cu tine cateva carti de vizita. Acestea sunt practic publicitate gratuita. Nu ezita sa le oferi.
 
4. Cere explicatii
Daca esti refuzat de un client potential, nu pleca fara sa il intrebi care este motivul pentru acest refuz. Doar asa vei avea posibilitatea sa ii aduci argumente solide pentru a-l face sa isi schimbe punctul de vedere.
 
5. Cere recomandari
Dupa ce ai obtinut o comanda si ai castigat un client nou, este momentul ideal sa soliciti o recomandare.
 
6. Informeaza-te temeinic
Obisnuieste-te sa citesti cat mai multe informatii noi din domeniul in care acctivezi. Nu te rezuma doar la informatiile gasite in ziare sau pe internet - citeste orice, chiar si facturile de pe birourile clientilor. Astfel vei descoperi noi oportunitati de afaceri si noi clienti sau parteneri de afaceri.
 
7. Prezinta-te clar
Ori de cate ori faci cunostinta cu cineva, rosteste-ti clar numele. Oamenii trebuie sa iti retina cu usurinta numele pentru a te recomanda mai departe.
 
8. Fii pe faza
Poti intalni clienti potentiali oriunde si oricand. Fii mereu pe faza. Oricand te intalnesti cu un potential client sau partener de afaceri, nu rata ocazia de a purta o discutie interesanta cu acesta.
 
9. Creeaza stiri
Cunoaste cat mai multi jurnalisti care scriu despre domeniul tau de activitate. Fii cat mai inventiv si ofera-le subiecte despre compania ta.
 
10. Foloseste toate caile de promovare
Fa-ti simtita prezenta oriunde te-ai afla. Promoveaza-ti afacerea prin toate caile posibile: reclame print, carti de vizita deosebite, inscriptii si orice alte mijloace de promovare.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016