Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 moduri simple de imbunatatire a capacitatii creierului

Tags: imbunatatirea capacitatii creierului, memorie, creier, exersarea mintii, inteligenta, functiile creierului, neuroni,

Creierul tau este un muschi care trebuie exersat in mod regulat. Ai o multitudine de posibilitati prin care iti poti creste capacitatea creierului, tot ce trebuie sa faci este sa investesti putin timp si efort in mod regulat. Iata 10 modalitati simple prin care iti poti dezvolta puterea mintii si imbunatati inteligenta.
1. Fa lucruri noi
Atunci cand experimentezi lucruri noi, creierul tau este stimulat. In loc sa repeti la nesfarsit aceleasi obiceiuri, incearca sa faci lucrurile altfel. Alege un alt traseu catre munca, incearca o reteta complet noua pentru cina, foloseste mana stanga daca esti dreptaci.
 
2. Antreneaza-ti memoria
Daca vrei sa ai o memorie buna, antreneaz-o. Disciplineaza-te sa inveti lucruri noi in mod constant. Invata o limba straina, incearca sa retii numerele de telefon. Vei constata ca memoria ta se va imbunatati.
 
3. Exerseaza in mod regulat
Este dovedit faptul ca exercitiile fizice ajuta la formarea de noi celule ale creierului. Fa miscare si creierul tau iti va multumi.
 
4. Fii cat mai curios
Nu mai crede tot ce ti se spune. Pune-ti intrebari cu privire la tot ce se intampla, la produsele si serviciile utilizate si asa mai departe. Atunci cand esti curios si iti pui intrebari, iti fortezi creierul sa creeze noi idei. Curiozitatea a dat nastere multor lucruri de care nu ne-am putea lipsi astazi.
 
5. Mananca sanatos
Alimentele consumate ne influenteaza functiile creierului. Creierul nostru absoarbe peste 20% din nutrientii pe care ii consumam. Daca te hranesti sanatos, creierul tau va fi sanatos.
 
6. Citeste o carte
Cititul te elibereaza de stres si tensiune, fiind un fel de evadare. Este foarte important sa iti folosesti imaginatia pentru a-ti antrena mintea sa vizualizeze. Atunci cand citesti, imaginatia ta nu are limite.
 
7. Dormi suficient
In timpul somnului, creierul se regenereaza si sunt eliminate toxinele acumulate in timpul zilei. Este indicat sa adormi intre orele 9 si 12 noaptea pentru a beneficia pe deplin de somn.
 
8. Adopta o gandire pozitiva
Stresul si anxietatea ucid neuronii si nu permit formarea altora noi. Gandirea pozitiva stimuleaza formarea neuronilor si reduce stresul. Opreste gandurile negative si inlocuieste-le cu unele pozitive.
 
9. Renunta la calculator
Cand eram mici, am invatat sa facem calcule folosindu-ne creierul. Acum, cand suntem adulti, folosim calculatoare pentru a face cele mai simple calcule. Renunta la calculator atunci cand calculele pot fi efectuate mental.
 
10. Renunta la GPS
De cand au aparut sistemele de navigatie am uitat sa mai folosim hartile clasice, iar mintile noastre au devenit mult mai lenese si mai putin eficiente. Foloseste harta obisnuita pentru a te orienta – acest exercitiu antreneaza acea parte a creierului care este responsabila de intelegerea relatiilor spatiale.

Sursa: Lifehack
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016