Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 semne prin care ne dam seama ca suntem mintiti

Tags: mincinuna, semne ale minciunii, mincinos, limbaj non-verbal, lipsa sinceritatii

Exista mai multe semne care denota lipsa sinceritatii. Nu este niciodata usor sa ne dam seama cand cineva minte, insa daca suspectam ca interlocutorul nostru nu spune adevarul, este indicat sa urmarim existenta anumitor semne care il pot da de gol.
Putem banui ca o persoana nu este sincera, atunci cand exista urmatoarele semne...

1. Lipsa detaliilor

De obicei, minciunile nu sunt foarte detaliate, deoarece mincinosul ar fi nevoit sa retina prea multe amanunte. Daca suspectati ca interlocutorul dvs. minte, este indicat sa ii cereti cat mai multe detalii referitoare la subiectul respectiv. Cu cat povestea este mai detaliata, cu atat este mai probabil ca acesta sa se dea de gol.
 
2. Lipsa de cooperare
Persoanele care mint sunt mai putin cooperante, se plang mai des, sunt mai neprietoanse si mai nepasatoare decat persoanele care spun adevarul.
 
3. Lipsa contactului vizual
Mincinosii au tendinta sa evite contactul vizual.
 
4. Semne de stres
De cele mai multe ori, mincinosii sunt stresati atunci cand spun un neadevar, iar acest lucru poate fi observat la nivelul ochilor (pupilele li se dilata), la nivelul vocii (vor ridica tonul vocii), si la nivelul membrelor (isi vor atinge fata, gatul sau parul, se vor scarpina, isi vor misca picioarele).
 
5. Protesteaza excesiv
O persoana care incearca sa ascunda ceva va face tot posibilul sa fie infatisat intr-o lumina pozitiva. Daca persoana incearca din rasputeri sa va convinga ca spune adevarul, de cele mai multe ori inseamna ca minte.
 
6. Neconcordanta intre limbajul verbal si cel non-verbal
Atunci cand o persoana minte, exista o neconcordanta intre ceea ce spune si ceea ce exprima prin limbajul corpului. Spre exemplu, daca o persoana se intristeaza cand spune „Te iubesc”, cel mai probabil nu spune adevarul, sau daca o persoana primeste un cadou si exclama „Imi place la nebunie!”, insa zambeste de-abia dupa, cel mai probabil nu este cu adevarat incantat de cadoul respectiv.
 
7. Adopta o pozitie defensiva
O persoana care minte va adopta o pozitie defensiva, in timp ce persoanele care spun adevarul vor adopta o pozitie ofensiva.
 
8. Plasarea unor obiecte intre mincinos si interlocutor
Un om care minte va plasa in mod inconstient obiecte intre el si interlocutor: o carte, o cana, o geanta, etc.
 
9. Foloseste cuvintele interlocutorului in formularea raspunsului
Atunci cand este intrebat ceva, mincinosul are tendinta sa repete cuvintele interlocutorului. Spre exemplu, daca intrebi copilul „Tu ai mancat ultima prajitura?” si acesta raspunde „Nu am mancat eu ultima prajitura”, in loc sa spuna simplu „Nu”, este mult mai probabil ca acesta sa minta.
 
10. Nu suporta pauzele si linistea
Atunci cand o persoana minte, va incerca sa umple orice gol din conversatie. Mincinosul nu se simte confortabil cand se face liniste sau exista pauze, deoarece se teme ca va fi descoperit.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.79 din 5 - 14 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016