Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 personalitati toxice care iti pot ruina afacerea

Tags: tipuri de personalitate, angajati, hipersensibil, narcisisti, lenesi, afacere, interviu de angajare

Exista mai multe tipuri de personalitate care iti pot ruina afacerea. In continuare ne vom concentra asupra celor mai importante: narcisistul, lenesul si hipersensibilul.
 
1. Narcisistul
Este unul din cele mai periculoase tipuri de personalitate la locul de munca. Este foarte usor sa faci greseala de a angaja un narcisist deoarece acestia sunt de cele mai multe ori extrem de carismatici si radiaza incredere de sine. Insa un narcisist isi va manipula colegii de birou, va refuza sa isi asume greselile sau sa invete din ele si nu isi va respecta angajamentele. De fapt, narcisistii se aseamana cu psihopatii. Problema este ca narcisistii se vor descurca impecabil la interviu, insa nu vor putea sa se inteleaga cu nimeni, deoarece totul se rezuma la ei insisi.
 
Cum detectezi un narcisist: Acorda o mare atentie limbajului corpului in cadrul interviului, pentru a detecta semne de aroganta. Atunci cand adresezi intrebari legate de experienta in cadrul echipei, o persoana narcisista se va concentra asupra propriei persoane si va face remarci dezaprobatoare cu privire la colegii sai. Astfel de semnale ar trebui sa iti dea de gandit ca ai de a face cu un narcisist.
 
2. Lenesul social
Comportamentul acestui individ este mult mai pasiv decat cel al narcisistului, insa chiar aceasta pasivitate te va scoate din sarite. Persoanele care sunt lenese cand trebuie sa lucreze in echipa pot fi la fel de daunatoare afacerii ca si narcisistii. Acest tip de personalitate reprezinta o problema indeosebi in companiile mici unde fiecare angajat conteaza. Lenesii ii lasa pe ceilalti sa le faca treaba si au o atitudine pasiv-agresiva la birou. O astfel de atitudine da nastere resentimentelor in randul colegilor, deoarece acestia vor fi nevoiti sa lucreze mai mult.
 
Cum detectezi un lenes: Va trebui sa evaluezi nivelul de energie manifestat de candidat in cadrul interviului. Fii atent nu doar la ceea ce spune candidatul, ci si la modul in care o face.
 
3. Hipersensibilul
Majoritatea oamenilor isi pot ascunde emotiile puternice in cadrul interviului. Pot parea foarte sarmanti si incantatori, chiar daca sunt niste monstri sub acoperire. Persoanele cu un comportament hipersensibil nu vor fi dispuse sa respecte regulile, vor fi pesimiste si plangacioase. Sunt acei angajati care trantesc usa de nervi si se plang in continuu. Ceilalti angajati se vor teme sa nu ii deranjeze cumva iar toata aceasta negativitate va fi contagioasa.
 
Cum detectezi un hipersensibil: Cei mai multi candidati stiu ca nu trebuie sa se planga in cadrul interviului de angajare. Adreseaza intrebari legate de job-urile anterioare si, cel mai probabil, vei primi un raspuns pregatit dinainte. Insa daca vei cere cateva exemple si ii vei provoca sa iti divulge mai multe detalii, acestia vor fi fortati sa raspunda pe loc. Fii atent la reactia lor: se enerveaza cand ii provoci? Se concentreaza asupra lucrurilor negative din trecut?
 
Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016