Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 strategii pentru cresterea increderii in sine

Tags: vanzari, intalnire de afaceri, clienti, mod de gandire, gandire pozitiva, incredere in sine, obstacol

Increderea in sine este un element esential al succesului. Lipsa acesteia iti poate afecta serios performanta si iti poate determina esecul ulterior. Performerii de top dau dovada in primul rand de un entuziasm iesit din comun si de o incredere in sine sporita.
 
Daca simti ca mai de lucrat la acest capitol, iti prezentam in continuare cateva sfaturi utile care sa te ajute sa te increzi in tine.
 
1. Fii pregatit
Este important sa te pregatesti inainte. Chiar si prin simplul fapt ca iti notezi punctele importante pe care vrei sa le acoperi in cadrul unei intalniri te poate ajuta sa ai o atitudine de invingator. Nu uita ca frica este una din cele mai negative emotii. Prin urmare, atunci cand te concentrezi asupra pregatirii unei intalniri, nu vei mai petrece timp facandu-ti griji si temandu-te de un eventual esec. Atunci cand te duci la o intalnire de afaceri pregatit si plin de entuziasm, vei avea mult mai multa incredere in fortele proprii si vei fi mult mai aproape de o reusita.
 
2. Schimba-ti atitudinea cu privire la obstacole
Nu te mai teme de eventuale esecuri. Nu este important doar sa te pregatesti temeinic inainte, dar si sa decizi cum vei reactiona in caz de refuz sau esec. Atunci cand te confrunti cu un refuz, in loc sa te dai batut si sa privesti lucrurile intr-o lumina nefavorabila, intreaba-te mai bine cum ai putea sa imbunatatesti situatia pe viitor, ce masuri trebuie luate pentru ca acest lucru sa nu se mai repete, etc. Este important sa iti reconsideri modul de abordare in urma unui esec.
 
3. Studiaza clientul clientului tau
Daca vrei sa afli informatii pretioase despre clientul cu care urmeaza sa te intalnesti, cel mai bine este sa il privesti din perspectiva clientilor sai. Atunci cand intelegi cu adevarat care sunt obiectivele clientului si ce isi doreste acesta sa obtina, vei dobandi o incredere mult mai mare in modul tau de abordare.
 
4. Schimba-ti modul de gandire
Fii constient ca nu poti avea control asupra niciunui aspect, decat asupra atitudinii si comportamentului tau. Gandurile tale iti determina comportamentul si actiunile. Asadar, o gandire pozitiva iti va influenta si comportamentul si increderea in sine. Oamenii de succes au incredere in ei si isi asuma riscuri pe care ceilalti incearca sa le evite, de teama unui esec. Daca iti doresti cu adevarat sa-ti intaresti increderea in sine, schimba-ti modul de gandire si de actionare.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016