Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 expresii care iti pot distruge cariera

Tags: cariere profesionala, avansare profesionala, vocabular afaceri, oameni afaceri

Probabil ca si tu vrei sa devii o persoana de succes si sa iti atingi toate obiectivele. Oricine isi doreste asta, insa nu toti stiu ca fiecare cuvant pe care il rostesc ii poate duce cu un pas inainte sau cu trei inapoi.
Fiecare expresie pe care o adresezi unui coleg de serviciu, unui colaborator sau partener de afaceri sau chiar sefului tau, te poate trage atat de jos in cariera incat nici nu ti-ai imaginat, daca nu te gandesti de trei ori inainte sa oferi un raspuns impulsiv.

Opreste-te pentru cateva secunde din tot ceea ce faci si gandeste-te cat de importante sunt cariera si reputatia, pentru a-ti permite sa le patezi atat de simplu, doar cu cateva cuvinte rostite atunci cand nu era cazul.

Iti vom prezenta 5 fraze pe care trebuie sa ti le scoti din vocabular la birou si atunci cand te intalnesti cu cineva in interes de serviciu.

1. Asta nu se regaseste in fisa mea de post

Fisa de post a fiecarui angajat cuprinde cateva dintre principalele atributii ale serviciilor pe care acesta trebuie sa le realizeze, insa asta nu inseamna ca nu va primi pe parcurs si alte atributii. In plus, o sarcina care iti este atribuita ocazional, desi nu face parte din fisa postului pe care il ocupi, ar trebui sa iti aduca motive de mandrie si satisfactie personala, pentru ca superiorii tai considera ca ai capacitatea de a te ocupa si de alte activitati.

2. Asa ceva nu poate fi rezolvat

Nu te poti resemna atat de usor atunci cand primesti o sarcina careia iti este greu sa ii gasesti rezolvare sau care ar dura mai mult decat timpul pe care il ai tu disponibil. Asta nu va face decat sa arate ca esti o persoana care renunta usor, iar cei care renunta usor sunt primii care pleaca in cazul unei disponibilizari si sunt persoanele care nu vor fi promovate niciodata.

3. Nu este vina mea

Nimanui nu ii face placere sa lucreze cu o persoana care nu isi poate recunoaste greselile si care nu poate sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile depuse. Cel mai probabil, acest tip de persoana va incerca in scrurt timp sa arunce vina pe cei din jur pentru propriile greseli, asa ca este de inteles de ce este evitata constant.

4. Nu dureaza mai mult de un minut

Daca o actiune pe care urmeaza sa o intreprinzi poate fi realizata intr-adevar in 60 de secunde, atunci este singura situatie in care poti promite astfel de lucruri, insa atunci cand seful tau iti da o sarcina care presupune cercetare, eventual executarea mai multor actiuni, nu poti sa faci astfel de promisiuni false.

5. Nu am nevoie de ajutorul nimanui

Nu incerca sa devii erou in nicio situatie in care te afli in interes de serviciu, pentru ca nu vei face decat sa ii indepartezi pe cei din jur, in niciun caz sa te apropii de ei, ori sa le imbunatatesti parerea despre tine. In plus, cu siguranta nu esti vreun atotstiutor si probabil te vei confrunta uneori si cu situatii in care vei avea nevoie de ajutorul celorlalti.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016