Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli de evitat in cadrul unui interviu de angajare

Tags: greseli la interviu, interviu de angajare, cautare job, loc de munca, angajatori

Daca esti in cautare de un nou job si ai fost la suficiente interviuri pana acum, cu siguranta cunosti deja care sunt criteriile de baza pentru atragerea atentiei angajatorului: optimizarea CV-ului si construirea unui brand personal in mediul online. Exista insa multe detalii care, daca nu sunt luate in considerare, te pot costa postul respectiv.
Iata care sunt cele mai des intalnite greseli, pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret atunci cand iti cauti un job:
 
1. Sa iti elimini sansele de reusita de la primul interviu telefonic
Tot mai multe companii aleg sa isi trieze candidatii prin intermediul unui interviu telefonic. Daca CV-ul tau reuseste sa il impresioneze pe manager, cu siguranta vei primi un apel telefonic. In acest mod sunt alesi aplicantii care vor participa la interviul propriu-zis, asadar este important sa te pregatesti corespunzator pentru acest interviu. Multi candidati fac greseala sa nu acorde importanta cuvenita acestui prim interviu telefonic, care este insa decisiv. Pregateste-te corespunzator, iar in timpul interviului, alege sa stai intr-un loc linistit, unde sa nu iti poata fi distrasa atentia si asigura-te ca nu vei fi intrerupt.
 
2. Sa discuti cu angajatorul despre alte oportunitati de cariera
Poate parea ciudat, dar unii candidati cred ca trebuie sa fie excesiv de sinceri cand interactioneaza cu potentialii angajatori. Nu este indicat sa divulgi angajatorului ca astepti raspuns din partea altor companii. Angajatorul respectiv si-a luat din timp pentru a iti revizui CV-ul si a se pregati pentru interviu si va considera ca nu iei postul respectiv in serios.
 
3. Sa oferi prea multe informatii
Din nefericire, exista multe persoane care incearca de mult timp sa se angajeze, fara rezultat insa. Fie ca esti de-abia iesit de pe bancile facultatii, fie ca esti somer de ceva vreme, nu este indicat sa impartasesti informatii personale irelevante potentialului angajator, deoarece acest lucru cu siguranta nu te va ajuta sa obtii postul.
 
4. Sa-ti vorbesti de rau fostii colegi sau angajatori
Este usor sa dai vina pe fostul sef pentru problemele intampinate la locul de munca anterior. Nu este insa indicat sa pomenesti lucruri negative despre fostul job in cadrul unui interviu. Candidatii care vorbesc de rau fostii colegi, sefi sau isi aduc aminte cu neplacere de atributiile de la fostul loc de munca nu fac altceva decat sa isi reduca vizibil sansele de angajare.
 
5. Sa pari ingamfat
Increderea in tine este esentiala cand iti cauti un job, insa ingamfarea nu este deloc privita cu ochi buni. Nu vrei sa dai impresia ca esti “prea bun” sau “prea calificat” pentru slujba pusa la bataie.

Sursa: Mashable
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016