Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru a-ti lansa propria afacere

Tags: sfaturi antreprenori, idei afaceri, afaceri personale, puncte slabe, costuri la nivel minim

Exista numeroase motive pentru care oamenii isi doresc tot mai mult sa renunte la job-ul actual si sa isi deschida propria afacere, incepand cu faptul ca isi doresc sa fie proprii lor sefi, sa nu li se mai ceara sa faca lucruri pe care nu le agreaza sau sa stea la birou un anumit numar de ore.
Pentru ca nimeni nu va crede in visul tau atat de mult precum crezi tu, esti singurul care poate decide daca o afacere personala va merita munca si investitia sau nu.

Despre o afacere proprie trebuie sa mai stii ca este ca si cum ai avea doua locuri de munca, pentru ca necesita mult timp, stres, munca si intelegere. Gandeste-te ca vei fi nevoit sa iti faci bine treaba, dar sa ai grija si de angajatii tai si sa le verifici activitatea. Daca te crezi capabil sa faci asta, atunci nu mai sta pe ganduri si apuca-te de treaba.

Si ca sa fii sigur ca vei reusi, ia in calcul si urmatoarele sfaturi:

1. Gandeste-te la ceea ce poti oferi

Inainte de a-ti incepe propria afacere, este necesar sa evaluezi piata si sa te gandesti cum o poti imbunatati si ce poti aduce nou pentru a atrage clienti. Poti de asemenea sa vizitezi site-uri de specialitate, precum Etsy, Fiverr sau Freelancer.com pentru a intelege mai bine cum fac oamenii bani. Explorarea online a domeniului in care iti doresti sa activezi te va ajuta sa descoperi cum ii poti ajuta pe oameni, ce le poti oferi si ce preturi pentru produse si servicii te vor avantaja.

2. Pastreaza costurile la un nivel minim

Una dintre cele mai comune greseli pe care le fac antreprenorii la inceputul carierei este sa investeasca toate veniturile de care dispun pentru a pune afacerea pe picioare. Si apoi ce fac? In general, dau faliment in primele luni.

Gandeste-te ca ai nevoie de bani si pentru a angaja personal, a-l plati la timp, pentru a-ti plati chiria si utilitatile, furnizorii, etc. Nu te avanta sa cumperi cele mai scumpe lucruri inainte de a te asigura ca "te-ai pus pe picioare".

3. Identifica-ti punctele slabe

Poate ca esti un contabil profesionist sau un grafic designer specialist, insa cu siguranta nu ai toate cunostintele necesare in domenii ca marketing, vanzari, optimizare site-uri, etc. In momentul in care descoperi ca nu detii cunostinte intr-un anumit domeniu de care ai nevoie pentru a te dezvolta profesional, conecteaza-te cu antreprenori specializati in sectoarele respective de activitate si incearca sa iti dezvolti acele abilitati.

4. Testeaza piata

Este destul de greu de prevazut ceea ce isi doresc clientii, mai ales ca preferintele lor se schimba rapid. De aceea, o idee buna este sa soliciti un feedback din partea lor, care te-ar putea ajuta sa iti imbunatatesti strategia de afacere.

5. Accepta provocarile

Daca esti pentru prima oara proprietarul unei afaceri, probabil te vei feri la inceput de provocarile indraznete si la fel de probabil nu vei descoperi nici gaina cu puii de aur inca din prima incercare. Trebuie sa fii cunostient ca afacerile reprezinta urcusuri si coborasuri, iar a fi un antreprenor de succes inseamna sa nu te dai inapoi de la nimic. Inseamna doar sa incerci sa fii mai bun de la o zi la alta!

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016