Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a castiga respectul celor din jur

Tags: respect, incredere, dezvoltare personala

Indiferent daca esti proprietarul unei afaceri, ori un angajat nou intr-o companie, cu siguranta stii ca cei din jur nu te vor lua in serios pana cand nu vei dovedi ca meriti respectul lor.
Daca se intampla sa fii si cel mai tanar, dar si cel mai nou angajat intr-o institutie, cu atat mai mult cresc sansele ca cei din jur sa aiba indoieli asupra ta, atat ca persoana de incredere, cat si ca profesionist intr-un anumit domeniu.

Pentru a evita aceste situatii tensionante si pentru a castiga respectul celor din jur, venim in ajutorul tau cu 5 sfaturi practice:

Asculta-ti colegii in timp ce se lauda

Oamenii vorbesc despre ei aproximativ 60% din timpul unei conversatii si le place sa observe ca sunt ascultati. Specialistii spun ca lauda de sine ofera unei persoane aceeasi satisfactie precum cocaina sau o mancare calda.

Preocupa-te de ceea ce vad ceilalti atunci cand te privesc

Vestimentatia si postura pot spune la fel de multe despre tine precum si atitudinea pe care o ai fata de ceilalti, de aceea, este indicat sa incerci sa fii pe placul colegilor/clientilor daca iti doresti sa le castigi respesctul. Asta inseamna ca nu pot sa mergi imbracat in trening la o intalnire cu un client si ca nu poti veni la serviciu la costum si cravata intr-o zi dedicata activitatilor sportive. De asemenea, trebuie sa eviti sa mananci in birou alimente care ii pot deranja pe colegii tai: mancare gatita, popcorn, pizza, etc. Ai grija si la pozitia corpului, atunci cand stai intr-un birou cu mai multe persoane: metine-ti spatele drept, nu te intinde pe scaun ca la tine acasa si in niciun caz nu iti pune picioarele pe birou!

Fii mai pregatit decat ai impresia de fapt ca trebuie sa fii

Ignoranta este unul dintre cele mai comune lucruri la oamenii din ziua de azi, iar multi dintre ei inca nu au inteles ca de fapt se ignora pe ei insisi. Pregatiti-va intotdeauna "temele" inainte de o intalnire importanta sau inainte de a intra intr-o dezbatere pe orice tema, mai ales atunci cand va aflati la inceputul carierei, deoarece nu doriti sa porniti cu stangul si sa va stricati imaginea inainte de a apuca sa va formati una.

Fii carismatic si confident in acelasi timp

Glumele intre colegi sau chiar intre partenerii de afaceri nu strica niciodata, daca acestea nu sunt de prost gust, ba din contra, au rolul de a ajuta la socializare si la ridicarea moralului. Cu toate acestea, glumele nu trebuie sa fie nici prea multe, nici prea indraznete, nici prea dese! Confidentialitatea este la fel de importanta pentru relatia ta cu cei din jur si este cea de care depinde gradul de respect pe care ti-l vor purta ceilalti oameni. Daca ai un coleg cu care iti permiti glumite mai piperate, incearca sa le pastrezi doar pentru voi, pentru ca daca le vei dezvalui si altora risti sa pierzi orice urma de incredere pe care acesta o avea in tine.

Nu lasa ticurile sa iti submineze autoritatea

Stiu, se numesc ticuri pentru ca le realizam involuntar si cel mai probabil nici macar nu stim ca facem asta, insa daca te afli in una dintre situatiile descrise la inceputul acestui articol, ar trebui sa fii constient de punctele tale slabe. Solicita ajutor din partea rudelor/prietenilor apropiati pentru a-ti descoperi slabiciunile si incearca sa le corectezi, asta daca nu vrei sa te blocheze ele pe tine la acelasi nivel.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016