Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a te trezi devreme dimineata si a creste productivitatea de peste zi

Tags: trezitul de dimineata, cresterea productivitatii, programarea activitatilor, timpul de odihna, obiceiuri de seara

Pentru realizarea unor mari obiective, cum ar fi lansarea unei noi afaceri, redactarea unui roman ori pur si simplu pentru schimbarea stilului de viata si pentru cresterea productivitatii la locul de locul de munca, expertii ne recomanda sa ne trezim dimineata devreme.
Poate ca te gandesti ca ritualul de trezit devreme, atuncai cand locul de munca nu iti impune asta, este o chestiune de disciplina, dar de fapt este mai mult decat atat, explica Julie Morgenster, expert manager si autor al romanului "Nu-ti verifica niciodata e-mail-ul diminata".

Aceasta explica faptul ca intregul ecosistem al oamenilor a fost construit pe baza odihnei si a dormitului pana tarziu.

"Cand incerci sa iti schimbi rutina de dimineata, vei observa ca mai multe obstacole iti vor sta in cale. Uneori le poti invinge, alteori nu, insa cheia este sa incepi sa `lucrezi` pentru asta in noaptea de dinainte", spune Morgenstern, care prezinta 5 trucuri care te vor ajuta sa te trezesti devreme:

1. Schimba-ti mentalitatea

Pentru cei mai multi oameni reprezinta un chin mersul la culcare devreme, deoarece incearca sa profite de fiecare minut, pentru a rezolva cat mai multe task-uri. Pentru astfel de persoane Morgenster ofera urmatorul sfat:

"Considera somnul inceputul zilei urmatoare. Cu aceasta teorie in minte, vei privi somnul ca o activitate de care ai nevoie, pentru a-ti incarca bateriile si a rezolva obiectivele pe care ti le-ai propus",  spune specialistul.

2. Regleaza-ti ora de culcare

Cei mai multi dintre noi suntem privati de orele necesare de somn, iar lipsa odihnei corespunzatoare reprezinta factorul major pentru esec pe orice plan. Singura cale spre succes este sa te indrepti spre pat devreme, preferabil la aceeasi ora in fiecare seara. Tu esti singurul care poate descoperi dupa cate ore de somn organismul poate functiona in cea mai buna forma.

3. Regleaza-ti celelalte activitati de seara

Specialistul spune ca la fel de important ca programul de somn este si sa iti programezi celelalte activitati pe care le faci inainte sa te culci, cum ar fi: stabilirea unei ore fixe pentru servirea cinei, dar si a celorlalte ritualuri de dupa masa de seara: cititul unei carti, vizionarea stirilor sportive, perioada de ingrijire personala. De asemenea, este indicat sa iei cina cu minimum doua-trei ore inainte de a merge la culcare.

4. Pregateste-te pentru activitatile matinale

Diminetile sunt dificile nu numai din cauza trezitului devreme, ci si din cauza ritualurilor zilnice: servirea cafelei, alegerea tinutei vestimentare, pregatirea gentii cu obiectele de care avem nevoie peste zi. Pentru a nu mai pierde timp pretios inutil dimineata, incearca sa iti pregatesti atat geanta, cat si hainele pentru a doua zi de seara.

5. Opreste toate gadget-urile pe timpul noptii

Opreste toate activitatile de tip electronic cu 90 de minute inainte de a merge la culcare: opreste televizorul si nu verifica e-mail-urile, retelele de socializare sau alte sarcini de serviciu inainte de a te aseza seara in pat. Este indicat sa folosesti ultimele minute ale zilei citind o carte sau reflectand asupra evenimentelor desfasurate in perioada recenta, pentru a creste eficienta si productivitatea pentru ziua urmatoare.



Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016